Zesvoudig wereldkampioen Max Biaggi wordt een wereldwijd ambassadeur voor het merk Aprilia. Dit nieuws heeft de Italiaanse motorenfabrikant donderdag aan de vooravond van de Monster Energy Grand Prix České republiky in Brno wereldkundig gemaakt.

Max Biaggi keert terug bij Aprilia als wereldwijd ambassadeur voor het merk, een rol waaraan hij zich zonder problemen zal kunnen aanpassen, gezien de vele hoofdstukken in de racegeschiedenis die de Romeinse keizer en het Italiaanse motormerk samen hebben geschreven.

Dankzij de talloze overwinningen aan boord van een Aprilia heeft Biaggi als geen ander bijgedragen aan de ontwikkeling van het merk Aprilia. Zijn passie, talent en de liefde voor de sport en het merk heeft Aprilia geholpen om, met maar liefst 54 behaalde wereldtitels, éen van de meest succesvolle fabrikanten in de geschiedenis van de motorsport te worden.

Biaggi is in de ogen van Aprilia dan ook de ideale merkambassadeur, een passend voorbeeld als het gaat om de sportieve DNA van Aprilia. Biaggi zal echter niet alleen als wereldwijd merk ambassadeur op gaan treden, de zesvoudig wereldkampioen zal ook een bijdrage gaan leveren aan de vele uitdagingen die Aprilia de komende tijd voor ogen heeft, betrokken worden bij het voortzetten van de race traditie en de ontwikkeling van nieuwe Aprilia producten.

Max Biaggi: “Op een heel belangrijk moment voor Aprilia zullen onze verhalen weer met elkaar vervlochten raken. Als enthousiasteling heb ik de voortgang van het MotoGP-project kunnen waarderen. Ik ben er nu trots op – en ik heb er alle vertrouwen in – dat ik mijn ervaring kan aanbieden in het ondersteunen van een volledig Italiaans merk, terwijl het blijft groeien, zowel op het gebied van het racen als ook haar nieuwe producten die, zoals altijd, zullen prat gaan op het Aprilia racing karakter.”

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl