Ondanks dat de MotoGP wedstrijd van de Motul TT Assen afgelopen zondag verplaatst moest worden vanwege de Formule 1 race in Azerbeidzjan moest de F1 het afleggen wat betreft het aantal tv kijkers. Zo zagen zondagmiddag 747.000 tv kijkers Max Verstappen uitvallen terwijl er 795.000 tv kijkers Valentino Rossi zagen winnen.

Ondanks dat afgelopen weekend tijdens de Motul TT Assen het programma aangepast moest worden vanwege de Formule 1 in Azerbeidzjan was er toch een recordaantal bezoekers op het TT Circuit Assen. De populariteit van het MotoGP kampioenschap blijft alsmaar stijgen terwijl de minder spectaculaire races in het Formule 1 kampioenschap zorgen voor een daling van kijkers.

Zo stemden zondagmiddag 747.000 af op Ziggo Sport om live de Formule 1 race te bekijken. De live uitzendingen van de Motul TT Assen daarentegen werden door 795.000 sportliefhebbers bekeken (NOS Studio Sport 644.000 en Eurosport 150.000). Natuurlijk zijn we er ons op de Racesport.nl redactie van bewust dat de MotoGP op twee kanalen en het publieke net (NOS) te zien was, maar daarentegen waren er zondag wel meer dan 100.000 motorsportliefhebbers aanwezig op het TT Circuit Assen die daardoor de races niet via de tv konden volgen.

Niet alleen langs de baan maar ook op TV was er dus een recordaantal kijkers voor de MotoGP race in Assen. Wellicht dat het voor Dorna een optie is om bij de volgende kalender-clash het vaste tijdschema aan te houden en minder rekening te houden met de andere sportevenementen die op dat moment plaatsvinden.

Niet alleen bij de TV kijkers bleek de MotoGP het afgelopen weekend populair, zo liet ook Formule 1 coureur Lewis Hamilton zondag in een interview met sponsor Monster Energy zich ontvallen dat hij graag eens zou willen rijden op een MotoGP motorfiets. Nu is het zo dat Monster Energy ook prominent aanwezig is in de MotoGP, namelijk sponsor van het Movistar Yamaha fabrieksteam en hoofdsponsor van Monster Yamaha Tech 3, dus zou het binnenkort niet geheel onmogelijk zijn als we de Brit op één van deze machines gaan zien tijdens een test.

“Ik ben niet zomaar een toeschouwer van de MotoGP, ik hou van motoren. Buiten het circuit rijd ik weinig in een auto maar ben ik vaker onderweg op een motorfiets. Ik heb zelf een MV Agusta en ik vind het gevoel van vrijheid en het één zijn met de motor fantastisch. Toch zou het racen een heel ander verhaal zijn. Ik ben een groot MotoGP fan en ik zou heel graag ooit op een dag zo’n motor willen besturen.”

Hamilton is al een vaker geziene gast in het MotoGP paddock. De Brit heeft al verschillende MotoGP races bezocht en vertelde in hetzelfde interview dat hij de wedstrijden een geweldig spektakel vond.

 

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag sfeer

Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag
Fotoverslag zondag