Max Verstappen zou graag eens op een MotoGP machine willen rijden. Dat liet de populaire F1 coureur zich ontvallen in een vraag en antwoord-rubriek van het magazine F1 Racing. Verstappen geeft daarbij tevens aan dat hij vroeger ook op tweewielers heeft gereden.

Het is niet vreemd dat professionele topcoureurs vaak interesse tonen in andere raceklassen en soms zelfs een andere sport. Zo hebben negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi en ook Jorge Lorenzo wel eens in een Formule 1 auto getest en reed F1 wereldkampioen Lewis Hamilton al eens een aantal ronden op een MotoGP machine.

Na de genoemde grote namen heeft Max Verstappen in de laatste uitgave van het blad F1 Racing laten weten dat ook hij graag een keer op een MotoGP motorfiets zou willen rijden. Lezers van het blad konden vragen insturen waarna de redactie van het blad deze vraag voorlegde aan de populaire en op dit moment zo succesvolle Formule 1 coureur.

De meest opvallende vraag was in welke klassen Verstappen nog meer zou willen racen later in zijn carrière. Het antwoord van Verstappen was misschien wel nog opvallender. De Red Bull Racing coureur zou namelijk ook best op twee wielen willen racen.

“Ik zou graag een keer de MotoGP willen proberen. Toen ik acht jaar oud was racete ik zowel op twee wielen als ook op vier wielen. Dat was leuk, maar wel iets gevaarlijker. Ik zou het graag nog een keer doen. De MotoGP is wel een andere wereld, maar het gevoel om in de bocht met je knieën langs het asfalt te gaan spreekt me wel aan”, aldus Verstappen.

Verstappen liet tevens weten dat hij nagenoeg geen andere raceklassen volgt maar dat hij graag de tijd neemt om de MotoGP wedstrijden te kunnen zien.

“Ik kijk eigenlijk niet naar andere vormen van racen. Ik zet echter wel de televisie aan voor de Indy 500 en de MotoGP. Ze racen daar heel erg goed.”

Voorlopig zal de Nederlander het ongetwijfeld nog houden bij zijn F1 carrière, een carrière waarin hij zichzelf twee doelen gesteld heeft; zo veel mogelijk races winnen en zo snel als mogelijk F1 wereldkampioen worden.