Maximilian Kappler is zaterdagmiddag in Zolder winnaar geworden van de eerste IDM Supersport 300 wedstrijd van het weekend. De Duitser kreeg de wedstrijd in schoot geworpen nadat de twee leiders in de voorlaatste ronde onderuit schoven. Joep Overbeeke en Kevin Mijwart passeerden als tweede en derde de finish.

Bij de start was het Dennis Koopman die als snelste weg was en als leider de eerste bocht indook voor Jan-Ole Jahnig en Joep Overbeeke.

Koopman, Jahnig, Overbeeke en Maximilian Kappler wisten vervolgens iets afstand te nemen van de rest van het veld terwijl Ton Gierkink eenzaam rijdend op de vijfde plaats doorkwam en Finn de Bruin, Noah Bronkhorst en Ewald ’t Hoen met z’n drieën streden voor de zesde plaats in de race.

Met nog vier ronden te gaan was het nog steeds Koopman aan de leiding met in zijn slipstream Jahnig, Kappler en Overbeeke. Gierkink volgde op ruim twaalf seconden nog steeds eenzaam rijdend op de vijfde plaats terwijl Kevin Mijwaart zich in de strijd voor zesde plaats los had weten te rijden van Bronkhorst, ’t Hoen en De Bruin.

In de slotfase moest Overbeeke de eerste drie mannen laten gaan waardoor Koopman in de laatste twee ronden alleen nog Jahnig en Kappler aan zijn achterwiel had.

Helaas ging het in de voorlaatste ronde mis voor Koopman en Jahnig, beiden kwamen ten val waardoor Kappler alleen rijdend met een voorsprong aan de laatste ronde begon.

De Duitser kon hierdoor rustig de laatste ronden rijden en na dertien ronden als winnaar de finish te passeren. Door de crash van Koopman en Jahnig schoven Overbeeke en MIjwaart op naar de tweede en derde plaats.

Gierkink passeerde als vierde de finish gevolgd door Bronkhorst, ’t Hoen en De Bruin.

Koopman wist na zijn crash de machine nog weer op te pakken om alsnog als achtste de finish te passeren.

Thijs Sup en Xavier van Duffelen finishten als negende en tiende.

 

Handige links IDM Zolder:

Tijdschema en volledige uitslagen
IDM YouTube Channel
Fotoverslag