John McGuinness heeft een contract getekend bij. De Roadracing legende zal in 2020 tijdens de Isle of Man TT en North West 200 evenementen aan de start verschijnen op een machine van het in het British Superbike Championship bekende Kawasaki team.

John McGuinness, inmiddels 47 jaar en dit seizoen bezig aan zijn 30e raceseizoen, zal in 2020 aan de start verschijnen tijdens de bekende Roadracing evenementen op Ninja ZX-10RR machines in de zowel de Superbike- als ook de Superstock-klassen. De populaire Brit heeft hierover overeenstemming bereikt met Pete Extance, teameigenaar van Quattro Plant Bournemouth Kawasaki. McGuinness de teamgenoot van Alastair Seeley die dit seizoen voor het team uit gaat komen in de Supersport klasses.

John McGuinness: “Ik ben blij dat ik mijn plannen voor het wegrace seizoen 2020 kan aankondigen en ik ben ook blij dat ik voor Quattro Plant Bournemouth Kawasaki ga rijden. Hun staat van dienst op de weg met James Hillier, zowel wat betreft de resultaten als de betrouwbaarheid, en hun reputatie binnen de motorindustrie, spreken voor zich en omdat het zo’n familie georiënteerd team is, past het perfect bij mij. Het is een zeer gerenommeerd, professioneel team dat geweldige dingen heeft bereikt zowel op de weg (Roadracing) als op de circuits. Pete reed helemaal van Bournemouth naar Morecambe om mij te ontmoeten en het aanbod op tafel te leggen, en het kostte me niet veel moeite om te tekenen – het was een makkelijke beslissing. Alles klopte namelijk en we hebben een goed plan opgesteld dat ons in de best mogelijke positie zal brengen voor de TT en North West 200. Pete’s team en rijden met de Ninja ZX-10RR is een nieuw hoofdstuk voor mij, een hoofdstuk waar ik enthousiast over ben en waar ik echt naar uitkijk”.

Het zal de eerste keer zijn dat McGuinness op één van beide evenementen op een Kawasaki aan de start zal verschijnen, maar de 47-jarige coureur heeft al wel eerder op machine van de Japanse fabrikant gereden. Zo werd hij in 2004 tweede tijdens de Ulster Grand Prix op een Hawk Racing Kawasaki.

Met in totaal 23 overwinningen tijdens de Isle of the Man TT mag McGuinness met recht een grote meneer noemen in de wereld van het Roadracen. Alleen Joey Dunlop wist meer zeges te scoren tijdens het bekendste Roadracing evenement. McGuinness is wat betreft het aantal podium klasseringen wel de meest succesvolle Isle of the Man TT coureur, hij mocht na afloop van de races maar liefst 47 keer op het podium plaatsnemen.

Naast zijn indrukwekkende prestaties tijdens de Isle of Man TT wist McGuiness tijdens de North West 200 ook nog eens zes overwinningen en 21 podium klasseringen te scoren.

Zowel McGuiness als ook Quattro Plant Bournemouth Kawasaki zijn vastberaden om in 2020 deze indrukwekkende lijst verder uit te breiden.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App