John McPhee heeft vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto in Spanje de snelste rondetijd gereden. Achter de Schotse coureur waren het Aron Canet en Riccardo Rossi in de top drie.

Vrijdagochtend om 09:00 uur gingen de lichten op groen voor de eerste vrije training van de Moto3 klasse op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. De zon scheen fel boven het zuid-Spaanse circuit waardoor de temperatuur flink opliep.

FIM CEV Repsol Junior Moto3 coureurs Meikon Kawakami en Stefano Nepa zijn dit weekend wild-cards tijdens de Spaanse Grand Prix. Nepa was vorig jaar een vaste deelnemer in het Moto3 wereldkampioenschap. Ook is Sama Qatar Ángel Nieto Team coureur Albert Arenas er dit weekend weer bij nadat hij de Argentijnse en Amerikaanse Grands Prix heeft moeten missen. Dit was het gevolg van een verkeersongeval waarbij hij tijdens het wielrennen werd aangereden.

Ondanks dat het Circuito de Jerez – Ángel Nieto deze winter is voorzien van een nieuwe asfaltlaag en de Moto3 coureurs hier voorafgaand aan het seizoen al veel hebben getest waren de rondetijden aanvankelijk nog niet behoorlijk snel. Na een kwartier had Andrea Migno de snelste rondetijd in handen met een 1’48.158 voor landgenoten Lorenzo Dalla Porta, Stefano Nepa, Tony Arbolino en Niccolò Antonelli.

In de slotfase gingen de meeste coureurs er eens goed voor zitten en werden de tijden steeds scherper. Migno ging hierbij in de fout en kwam met behoorlijke snelheid ten val bij het uitkomen van bocht 3. De Italiaan ging hard onderuit maar bleef uiteindelijk ongedeerd.

Uiteindelijk wist John McPhee in de slotfase van de sessie met een 1’47.052 de snelste rondetijd te rijden voor Aron Canet en Riccardo Rossi. Gabriel Rodrigo noteerde de vierde rondetijd met daarachter Dennis Foggia, Jaume Masia, Kaito Toba, Jakub Kornfeil, Marcos Ramirez en Raúl Fernández in de top tien.

Een crash was er nog voor Rossi, de Italiaan ging onderuit bij het insturen voor bocht 1 (Curva Expo ’92).

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse gaat vrijdagmiddag om 13:15 uur van start.

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App