Afgelopen donderdag op vrijdagnacht werden meerdere Moto3 teams het slachtoffer van diefstal in de paddock van het Sepang International Circuit in Maleisië. Onderdelen, gereedschap en laptops werden uit de tenten van de teams ontvreemd die vrijdagochtend dus voor een onaangename verrassing stonden. 

Het zorgde afgelopen vrijdag voor een hoop commotie in de MotoGP paddock op het Sepang International Circuit in Maleisië. In de nacht van donderdag op vrijdag was het dievengilde actief en slopen zij in de tenten van vijf Moto3 teams en één Moto2 team. Het grootste slachtoffer leek het Ángel Nieto Team te zijn die onder andere voorvorken, schokdempers, remklauwen, remschijven, computers, gereedschap en bandenwarmers misten bij het openen van de pitbox op vrijdagochtend.

Vanwege het gebrek aan vaste pitboxen stonden deze teams in een tent en was toegang dus makkelijker. Ook is de paddock rechtstreeks verbonden met de P1 parkeerplaats waardoor men dus gauw kon vertrekken. Schijnbaar hangen er in de paddock van het Sepang circuit niet overal beveiligingscamera’s waardoor het dus lastig is om de misdadigers te achterhalen.

Volgens Ángel Nieto Team teammanager Gino Borsoi was het duidelijk dat de dieven op zoek waren naar Moto3 materiaal aangezien er weinig ontbrak in hun Moto2 pitbox op wat gereedschap en bandenwarmers na. Ook was het volgens de voormalig 125cc coureur niet de eerste keer dat er diefstal werd gepleegd op het Maleisische circuit aangezien er een aantal jaren geleden ook al computers werden gestolen. In totaal schat Borsoi dat er zo’n €50.000,- aan materiaal is verdwenen.

Toch was er na dit vervelende en teleurstellende nieuws ook nog een mooi gebaar te bekennen. Het SKY Racing Team VR46 schoot hun conculega’s te hulp en voorzag hen van de benodigde onderdelen om alsnog in actie te kunnen komen op vrijdagochtend. Volgens teambaas Pablo Nieto was het de enige juiste actie, vooral omdat het gedupeerde team de naam van zijn vader draagt.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App