Een officiële aankondiging is er nog niet maar Ducati zal komende week bekend maken dat Alvaró Bautista komend seizoen de plaats van Marco Melandri over zal nemen binnen het officiële Ducati WorldSBK Team. De Spanjaard wordt de nieuwe teamgenoot van Chaz Davies die zijn contract heeft verlengd.

Het WorldSBK verkeerd momenteel in zwaar weer in Italië, het land waar het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap in het verleden zo succesvol en populair was. Zo zijn er voortekenen dat zowel Aprilia en MV Agusta plannen hebben om het kampioenschap te gaan verlaten en tot overmaat van ramp Ducati ook nog eens heeft besloten om landgenoot Marco Melandri aan de kant te zetten en voor komend seizoen te vervangen door huidig MotoGP coureur en Spanjaard Alvaró Bautista.

Het laatste is de druppel die de emmer heeft doen overlopen in Italië volgens diverse Italiaanse motorsport media. Tevens zou Ducati met deze actie kwaad bloed hebben gezet bij titelsponsor aruba.it, een Italiaanse internetprovider.

Maar hoe dan ook, de komende dagen zal Ducati Bautista presenteren als de nieuwe teamgenoot van Chaz Davies binnen Aruba.it Racing – Ducati. Voor Melandri is er dus geen plaats meer, voor de voormalig MotoGP coureur zelf komt het vertrek niet geheel onverwachts. Zo was Melandri de afgelopen maanden al druk bezig om onderdak te vinden bij Yamaha. In eerste instantie bij het Pata Yamaha Official WorldSBK Team, echter dit team besloot om het contract van zowel Micheal van der Mark als ook Alex Lowes te verlengen waardoor deze optie verloren ging.

De afgelopen tijd werd Melandri veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar het Yamaha GRT team, het team dat dit seizoen actief in de WorldSSP klasse maar voor komend seizoen met één machine actief zal zijn in de WorldSBK klasse. Hier lijkt Melandri nu echter ook naast de boot te vallen, het team heeft de Italiaan namelijk laten weten dat Sandro Cortese, Lucas Mahias of Federico Caricasulo voor deze plaats in aanmerking komen en dat niet kan voldoen aan zijn te hoge salariseisen.

Waar en of we Melandri komend seizoen nog terug zullen zien als WorldSBK coureur is voorlopig dus nog een grote vraag, zoveel mogelijkheden zijn er derhalve niet meer beschikbaar.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl