Melandri pakt pole position in Argentinië, Van der Mark elfde

46
marco-melandri
Marco Melandri - Villicum | foto© Ducati Corse

Marco Melandri heeft zaterdag in de tweede Superpole sessie voor de WorldSBK klasse op het Circuito San Juan Villicum de snelste rondetijd gereden en daarmee pole position behaald. Achter de Italiaan waren het Jonathan Rea en Eugene Laverty, Nederlander Michael van der Mark kwalificeerde zich als elfde.

Zaterdag om 13:30 uur lokale tijd, 18:30 uur Nederlandse tijd ging de kwalificatie voor de World Superbike klasse van start op het Circuito San Juan Villicum in Argentinië. De omstandigheden waren gunstig met veel zon en een temperatuur boven de 20°C.

Superpole 1
De grote namen in de eerste Superpole sessie waren Tom Sykes en Michael van der Mark. Het tweetal had na de drie vrije trainingen op vrijdag niet voor elkaar kunnen krijgen om zich tussen de eerste tien coureurs te scharen. Sykes had na de eerste run de snelste tijd in handen maar het was de indrukwekkende Jake Gagne die de voorlopige tweede tijd gereden had waardoor Van der Mark naar de derde plaats werd verwezen. De coureurs kwamen naar binnen voor een nieuwe achterband om vervolgens opnieuw een aanval te doen op de eerste twee plaatsen.

Sykes wist vervolgens zijn tijd nog eens flink aan te scherpen en ook Van der Mark verbeterde zich. Het tweetal had daarmee genoeg gedaan en kon door naar Superpole 2. Loris Baz noteerde de derde rondetijd en zal daarmee later vandaag in race 1 vanaf de dertiende positie starten voor Jake Gagne en Florian Marino. Daarachter waren het Maximilian Scheib, Román Ramos, Jakub Smrz en Gabriele Ruiu.

Superpole 2
Vervolgens was het tijd voor de snelste twaalf coureurs om in een kwartier te beslissen wie er vanaf pole position mag starten later vandaag in race 1. Marco Melandri begon sterk en was na de eerste run het snelst voor Jonathan Rea en Eugene Laverty, Michael van der Mark leek nog veel moeite te hebben met het rijden van een snelle ronde.

De coureurs kwamen naar binnen voor een qualifier om daarmee een ultieme aanval te plaatsen op pole position. Het was de 36-jarige Marco Melandri die optimaal gebruik wist te maken van deze band en met een 1’39.012 de snelste rondetijd van het weekend klokte en daarmee pole position behaalde. De Italiaan was een maatje groter dan de rest van het veld aangezien zijn rondetijd 0.440 seconde sneller was dan die van Jonathan Rea op de tweede plaats. Eugene Laverty noteerde de derde tijd en mag daarmee vanaf de eerste startrij aan de race beginnen, daarachter waren het Sykes, Fóres, Lowes, Razgatlioglu, Savadori, Davies en Camier in de top tien. Van der Mark kwam niet verder dan de elfde rondetijd.

De eerste WorldSBK race op het Circuito San Juan Villicum gaat zaterdagavond om 21:00 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Motul Argentinian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App