Melvin van der Voort start het ESBK seizoen met een dubbel podium

1383
melvin-van-der-voort
Melvin van der Voort | foto© MS Racing

Melvin van der Voort heeft tijdens het eerste raceweekend van het 2024 ESBK seizoen een goede indruk achter gelaten. De Nederlander wist in beide races op Circuito de Jerez Angel Nieto op het podium te eindigen.

Melvin van der Voort komt dit seizoen uit in de Spaanse ESBK competitie in de kleuren van MS Racing. Het afgelopen weekend stond in Jerez de eerste ronde van het seizoen op het programma.

Kwalificatie
In de kwalificatie op zaterdagochtend liet Van der Voort zich meteen voorin zien en wist in zijn derde ronde met een 1’43.860 de snelste tijd neer te zetten. In zijn tweede run wist hij hier nog een seconden af te rijden en pakte met een 1’42.854 de pole position, een tijd die slechts 0,1 seconde langzamer was dan de snelste rondetijd van Stefano Manzi tijdens het World Supersport evenement van 2023.

Races
Hierdoor mocht Van der Voort de eerste race vanaf de pole aan de race beginnen. Hij kon deze positie niet omzetten in de leiding en viel terug naar de vijfde plaats. Al snel wist hij zich weer naar voren te werken en nam in de derde ronde de derde positie over van Juan Rodriguez. In het restant van de race kon hij deze positie met constante rondetijden met succes verdedigen en zo zijn eerste podium van het seizoen te behalen.

Op zondagmiddag ging om 12:20 uur de tweede race van start, door de uitslag van een dag eerder stond Van der Voort op de derde startplek. Na een mindere start viel hij terug naar de negende positie. Ronde na ronde wist de Nederlanders zijn voorganger in te halen waarna hij in de vijfde ronde de tweede positie overnam ten koste van Mauro Gonzalez. In het restant van de race kon Van der Voort zijn tweede plaats behouden en kwam zeven seconden achter race winnaar Eric Fernandez over de streep.

Melvin van der Voort: “Het was een geweldig eerste weekend van het seizoen. In de vrije trainingen hebben we een goede set-up neer kunnen zetten. De kwalificatie ging geweldig, ik reed een tijd die goed was voor de zesde positie op de grid in het World Supersport kampioenschap. In beide races was mijn start niet goed, maar hierdoor heb ik twee mooie inhaalraces kunnen rijden. Beide races op het podium eindigen met een tweede en derde positie is echt fantastisch! Ik ben dan ook echt blij met hoe het weekend is verlopen.”

Van der Voort staat na de eerste ronde van het seizoen tweede in het kampioenschap met 36 punten. Eric Fernandez wist beide races op zijn naam te schrijven en heeft 14 punten voorsprong op de jonge coureur uit Ede.

Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube

Vrijwillige bijdrage

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’

Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.