Meuffels trekt aan langste eind in spannende finale eerste Dutch Supersport 300 race (Update)

245
dutch-supersport
Koen Meuffels voor Glenn van Straalen en Scott Deroue | foto© Jan Timmerman

Koen Meuffels heeft zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen de eerste wedstrijd van de Dutch Supersport 300 gewonnen. In een spannende finale hield hij teamgenoot Glenn van Straalen en Scott Deroue achter zich.

Al snel na de start reden Scott Deroue, Glenn van Straalen en Koen Meuffels weg bij de achtervolgde concurrenten en met zijn drieën maakten de WK-toppers een mooie race voor de overwinning van. Bij elke doorkomst bleef het verschil beperkt tot drie tienden van een seconde, en alle drie wisten ze de race op een moment te leiden.

In de slotfase namen de twee KTM-coureurs het heft in handen en werd Deroue naar de derde plaats verwezen. De Kawasaki-coureur probeerde in de slotfase toch nog de overwinning te pakken, maar verloor bij een inhaalpoging dusdanig veel tijd dat hij zich uitschakelde voor de winst.

Meuffels reed uiteindelijk als snelste naar de streep en hield 0.271 seconden voorsprong op Van Straalen over. Deroue eindigde op 2.3 seconden als derde.

Achter het leidende drietal Was Victor Steeman de ‘best of the rest’ met de vierde plaats, maar hij moest wel bijna 25 seconden toegeven op de winnaar. Steeman hield Dion Otten en Dennis Koopman achter zich.

Op de negende plaats eindigde Finn de Bruin als beste in de Yamaha R3 Cup, die tijdens de Dutch Supersport 300 een eigen klassement rijden. De Bruin wist Milan Merckelbagh en teammaat Kevin Mijwaart te verslaan.

Zondagmiddag staat de tweede wedstrijd voor de Dutch Supersport 300 op het programma.

Update 19:40 uur: Na afloop van de race zijn Glenn van Straalen en Scott Deroue gediskwalificeerd nadat hun motoren niet conform het reglement bleken te zijn (Beide machine waren enkele honderden grammen te licht bij de technische keuring). Milan Merckelbagh werd een plaats terug gezet in de uitslag voor het inhalen onder een gele vlagsituatie.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl