Koen Meuffels heeft op zondagmiddag de World Supersport 300 race gewonnen op Motorland Aragón. De Nederlandse KTM coureur bleek met een hevige strijd in een kopgroep van tien coureurs de sterkste en behaalde zo zijn eerste zege in de klasse. Scott Deroue en Mika Perez finishten als tweede en derde. De overige Nederlanders waren Robert Schotman (5), Glenn van Straalen (7), Walid Khan (11), Dennis Koopman (21), Joep Overbeeke (25) en Ryan Vos (niet gefinisht). 

Polesitter Mika Perez kende een goede start maar het was Dorren Loureiro die vanaf de derde plaats als leider de eerste bocht in ging. Scott Deroue ging vanaf zijn tweede startplaats als derde de eerste bocht in. Achter het drietal waren het Ana Carrasco, Koen Meuffels en Tom Edwards.

Deroue wachtte niet lang en nam al snel de leiding over. Echter was ook Carrasco geïnteresseerd in de koppositie en nam even later de koppositie over van haar merkgenoot. Inmiddels wist Glenn van Straalen enkele posities te winnen en was opgeklommen naar de vijfde plaats.

De kopgroep bestond uit tien coureurs die allemaal streden voor de koppositie die meerdere malen per ronde wisselde. Perez, Edwards, Carrasco, Meuffels, Kalinin, Schotman, Deroue, Loureiro en Van Straalen voerden een felle strijd aan de kop van het veld volledig bestaande uit Kawasaki’s en KTM’s.

Met vier ronden te gaan was het Meuffels die de eerste plaats overnam, echter was het Carrasco die die positie weer terug pakte door middel van een slipstream op het lange rechte stuk. Achter het tweetal reed nog altijd een groot aantal coureurs op zoek naar diezelfde leidende positie.

Voor Edwards sloeg het noodlot in de voorlaatste ronde toe doordat de Australiër zijn Kawasaki onderuit schoof in de voorlaatste bocht.

In de laatste ronde was het Meuffels die het sterkst bleek en de Nederlander behaalde zijn eerste World Supersport 300 zege. Kort achter de KTM coureur was het Deroue op de tweede positie met Perez achter zich op de derde plaats. Verder waren het Kalinin, Schotman, Carrasco, Van Straalen, Loureiro, Grünwald en Sánchez in de top tien. Walid Khan eindigde als elfde, Dennis Koopman als 21e, Joep Overbeeke als 25e en Ryan Vos wist niet te finishen. De jonge coureur kwam ten val vanwege een technisch probleem (waterlekkage).

Na afloop spraken we met zowel Meuffels als ook Deroue en vroegen de twee podiumfinishers om een eerste reactie. Beluister hun verhaal via onderstaande audiolinks:

Koen Meuffels

Scott Deroue

 

Handige links Pirelli Aragón Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag