Michael Dunlop als gastrijder naar IRRC wedstrijd op Imatra

1824
Michael Dunlop | © Isle of Man TT Races

Michael Dunlop zal in het weekend van 1 t/m 3 juli zijn opwachting maken tijdens het IRRC evenement op Imatra. Naast de 21-voudig Isle of Man TT winnaar zullen er meer grote namen aanwezig zijn en komt ook 15-voudig wereldkampioen Giacomo Agostini langs om een ronde te rijden op het voormalig Grand Prix circuit.

De Grand Prix van Finland op de Kymiring die gepland stond in het weekend van 8 t/m 10 juli gaat dan weliswaar niet door, anderhalf uur oostwaarts wordt er in het weekend van 1 t/m 3 juli wel geracet voor de tweede ronde van het IRRC (International Road Racing Championship) op Imatra in Finland.

Naast de gebruikelijke namen in het IRRC zoals Didier Grams, Lukas Maurer, Laurent Hoffman, Vincent Lonbois en Joey den Besten komen er meer topcoureurs af op het Finse road race evenement.

Niemand minder dan 21-voudig Isle of Man TT winnaar Michael Dunlop zal zijn debuut maken op het Finse circuit waar zijn oom Joey Dunlop ook successen heeft behaald in het verleden. Dunlop zal voor het Penz13 team rijden op een Honda CBR1000RR-R naast thuisrijder Erno Kostamo, de Italiaan Luca Gottardi en de Duitser David Datzer.

Daarnaast zal ook Isle of Man TT winnaar Gary Johnson zijn opwachting maken tijdens de ‘Imatranajo’. De Engelsman kende geen geweldige North West 200 en Isle of Man TT maar zal tijdens deze wedstrijden in actie komen in de Supersport klassen. Ook voor hem zal het de eerste keer zijn op dit circuit.

Daarnaast keert ook de Fransman Pierre Yves Bian terug in het IRRC kampioenschap nadat hij de Supertwin race van de North West 200 wist te winnen en vierde werd in die klasse tijdens de Isle of Man TT. De getalenteerde Fransman zal nu racen in de Superbike klasse, in het verleden heeft hij al races gewonnen op Imatra.

Verder komt ook 15-voudig wereldkampioen Giacomo Agostini langs om het zestigjarig bestaan van de ‘Imatranajo’ races te vieren. Lokale held Tepi Länsivuori zal samen met de Italiaan een ronde rijden over het ‘Jarno Saarinen Circuit Imatra’ op een Suzuki RG500 terwijl Agostini op zijn kenmerkende MV Agusta zal rijden.

Kijk voor meer informatie op de website: imatranajo.fi.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter