Michael van der Mark is zondag tijdens de tweede wedstrijd van de Motul Italian Round in Imola als negende geëindigd. De Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur sprak na afloop over een uitdagende maar lastige wedstrijd.

De tweede WorldSBK race van het weekend werd zondagmiddag al na één ronde stilgelegd en bij de herstart verloor de vanaf de vierde plaats op de grid gestarte Michael van der Mark een aantal plaatsen en dook hij als zevende de eerste bocht in.

Na in de beginfase een stevig duel om de zesde plek uitgevochten te hebben met teamgenoot Alex Lowes raakte de Nederlander vervolgens in gevecht met Eugene Laverty.

Van der Mark probeerde met een aantal aanpassingen aan zijn Yamaha R1 het gat naar de voorste mannen te dichten, maar dat pakte anders uit en hij kon dit keer niet zijn gewenste en normaalgesproken constante ritme vinden. De Aprilia coureur wist hem daardoor in de twaalfde ronde te passeren.

Ondanks dat Van der Mark alles gaf, verloor hij in de laatste bochten ook nog een plaats aan Jordi Torres en werd zo negende, slechts twee tiende achter de Spanjaard. De Yamaha coureur pakte uiteindelijk zeven punten en staat nu zevende in de tussenstand met 78 punten.

Michael van der Mark, Pata Yamaha Official WorldSBK Team (P9):
“We hebben het lastig gehad in deze race. Zondagmorgen dacht ik dat we een grote stap voorwaarts gemaakt hadden in de warming-up, maar in de race ging het anders. Het was een zware wedstrijd en het was lastig om constant te zijn. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar ik hoopte toch op een grote stap voorwaarts. We moeten blij zijn met de punten en de volgende race is op Donington Park, een circuit dat de motor veel beter moet liggen. Het is bovendien een mooie baan om te rijden, dus hopelijk kunnen we onze vorm van voor Imola voortzetten. We zullen nimmer stoppen met het werken aan verbeteringen en dus kijk ik erg uit naar Donington.”

 

Handige links Motul Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s