Michael Ruben Rinaldi zal in 2019 in de kleuren van het Barni Racing actief zijn het in FIM Superbike World Championship. De jonge Italiaan maakt de overstap van het Aruba.it Racing – Junior Team en neemt komend seizoen de plaats binnen het Ducati team over van de Spanjaard Xavi Forés.

Het Barni Racing Team zal in 2019 actief zijn in het FIM Superbike World Championship met de Italiaan Michael Ruben Rinaldi aan boord van de nieuwe Ducati Panigale V4R.

Rinaldi, een veelbelovende Italiaanse talent, is geen onbekende in de WorldSBK padock. Na twee seizoen actief te zijn geweest in de Superstock 600 categorie won hij in 2017 het Europan Superstock 1000 Championship op een Ducati Panigale 1199 R. In 2018 debuteerde Rinaldi met het Aruba.it Racing – Junior Team in de WorldSBK klasse, een seizoen waarin hij uitsluitend uitkwam in de Europese wedstrijden van het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap. In de acht gereden ronden wist Rinaldi 77 WK punten te scoren met als beste resultaat een zesde plaats in de tweede race tijdens de Tsjechische ronde op het circuit van Brno.

Michael Rinaldi: “Allereerst wil ik het Aruba.it Racing – Junior Team bedanken. Zij hebben mij de afgelopen drie jaar de kans gegeven om op te groeien en in 2018 mijn debuut te maken in de WorldSBK klasse. Met het Barni Racing Team wordt het mijn eerste volledige seizoen in het kampioenschap. Dit betekent dat ik op een aantal voor mij onbekende baan zal rijden, maar ik ben ervan overtuigd dat ik goede resultaten kan behalen. Ik heb nog zoveel te leren in de Superbike klasse, maar ik hoop dat ik zo snel mogelijk goede resultaten kan behalen om Marco Barnabò en het team te bedanken voor deze voor kans.”

Met de komst van Rinaldi neemt het team afscheid van de Spanjaard Xavi Forés. Waar en of Forés het komend seizoen actief zal blijven in het WorldSBK is op dit moment nog niet bekend.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App