Michael van der Mark behaalde zondagochtend tijdens de vierde ronde van het FIM Superbike World Championship op MotorLand Aragón een mooie derde plaats in de Tissot Superpole Race. Tijdens Race 2 moest de Nederlander genoegen nemen met de zesde plaats.

Het was zondag het eerste podium voor Michael van de Mark op het Motorland Aragon circuit, dit na een vijftal vijfde plaatsen aan boord van zijn Yamaha R1 sinds 2017. De prestatie luidde ook een stap voorwaarts in voor het Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla op het circuit van Aragón. Het team werkte hard aan het vinden van oplossingen om de levensduur van de banden te verlengen en om meer grip te vinden onder de weersomstandigheden van afgelopen weekeinde.

Van der Mark kon vervolgens Race 2 starten vanaf de eerste rij en schoof snel door naar de tweede plaats achter de uiteindelijke racewinnaar Jonathan Rea. Toen het gripniveau daalde, merkte de Nederlander echter dat hij die positie niet kon vasthouden over de volledige raceafstand en moest uiteindelijk genoegen nemen met een sterke zesde plaats.

 Michael van der Mark: “Ik denk dat we best tevreden kunnen zijn met de prestaties van de derde en laatste dag. In de warm-up hebben we iets anders met de motor geprobeerd en het voelde beter aan dan een dag eerder. In de Superpole Race had ik veel plezier: er was veel actie en ik voelde mij sterk. Ik miste aan het eind een beetje grip, maar ik was erg blij dat ik voor het eerst op het podium eindigde in Aragón. Voor Race 2 hadden we een goede motor voor de langere race en vanaf het begin was ik erg snel en wist ik op de tweede plaats te komen. Vanaf dat moment reed Johnny iets te snel om hem in te halen! Toen het griplevel zakte, had ik het lastig bij het uitkomen van de bochten en één voor één begonnen anderen mij te passeren en daarom eindigden we uiteindelijk als zesde. Desondanks denk ik dat we de goede kant op gaan. We hebben goede vooruitgang geboekt en het beste is dat we veel gegevens van dit weekend hebben die we kunnen gebruiken voor het volgende raceweekeinde.”

Handige links Prosecco DOC Aragon Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App