Michael van der Mark is klaar om tijdens de zesde ronde van het FIM Superbike World Championship, dit weekend op Circuit de Barcelona-Catalunya, te strijden voor het podium. De Nederlander is er in ieder geval van overtuigd dat een podium klassering op het Spaanse circuit mogelijk moet zijn.

Na twee lastige WorldSBK weekenden op Motorland Aragon reist Michel van der Mark vol vertrouwen af naar Circuit de Barcelona-Catalunya, het iets ten noorden van de stad Barcelona gelegen circuit waar het FIM Superbike World Championship komend weekend tijdens het zesde wedstrijdweekend van 2020 voor het eerst te gast is.

Van der Mark is ervan overtuigd, mede gezien de resultaten uit eerdere wedstrijden (met name Phillip Island, Jerez en Portimão) waar tijdens bijna elke race ten minste één officiële Yamaha R1 WorldSBK-motor op het podium heeft gestaan dat hij komend weekend weer de strijd aan kan gaan voor de podiumplaatsen.

Met een lang recht stuk en een mix van vloeiende, technische secties is er de hoop dat de lay-out van het circuit goed past bij de Yamaha R1. Eerder testte het team er al, maar omdat ander weer wordt verwacht – met zelfs kan op onweer – kunnen de omstandigheden heel anders zijn dan tijdens de twee bloedhete testdagen in juli.

Michael van der Mark: “Ik ben echt blij dat we weer een raceweekend hebben, weer in Spanje, maar dit keer op een nieuw circuit voor ons. Ik kijk er erg naar uit, want het Circuit de Barcelona-Catalunya is een geweldige baan en het is fantastisch om daar te rijden met het WorldSBK. Het is voor ons jammer dat er nog steeds geen fans zijn, maar ik denk dat het een goed circuit is waar we goede duels kunnen hebben. We hebben er in ieder geval een hele goede test gehad, net voor de herstart van het seizoen, dus ik kijk er met vertrouwen naar uit en hopelijk kunnen we dit weekend weer voor het podium strijden.”

Circuit de Barcelona-Catalunya
Het 4,627 kilometer lange Circuit de Barcelona-Catalunya ligt ten noorden van Barcelona, in de plaats Montmeló. Het is één van de drukst bereden circuits van Europa, met onder andere de Formule 1, MotoGP, heel veel andere series en ook nog volop wintertesten.

 

Handige links Acerbis Catalunya Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App