Michael van der Mark begint komend weekend in Argentinië aan het voorlaatste weekend van het 2019 FIM Superbike World Championship seizoen. Een belangrijk weekend voor de Nederlander die nog volop in de strijd is voor de derde plaats in de eindstand van het kampioenschap.

De World Superbike coureurs beginnen vrijdag op het Circuito San Juan Villicum in Argentinië aan de voorlaatste ronde van het seizoen. Voor Michael van der Mark een belangrijk weekend aangezien hij nog volop in de strijd is voor de derde plaats in de WK-eindstand.

De Nederlander bezet momenteel de vierde plaats in de tussenstand op slechts vijf punten van Pata Yamaha WorldSBK teamgenoot Alex Lowes. Van der Mark moet echter niet alleen maar kijken naar de voor hem staande teamgenoot, ook moet hij Toprak Razgatlioglu goed in de gaten houden. Na zijn twee zeges op Magny-Cours bezet de jonge Turk de vijfde plaats in de tussenstand op nog maar slecht 14 punten achter hem.

De strijd om de derde plek in het kampioenschap is daarmee dus een gevecht tussen drie coureurs, een strijd die tijdens de twee laatste weekenden van het seizoen in Argentinië en Qatar beslecht zal worden.

Michael van der Mark: “Ik geniet er echt van om in Argentinië te zijn. Vorig jaar was het er een moeilijke race voor ons, maar ik ben er vrij zeker van dat het dit jaar een stuk beter zal zijn gezien onze vooruitgang die we hebben weten te boeken dit seizoen. Ons hele pakket is verbeterd, dus ik ben er van overtuigd dat we weer een sterk weekeinde zullen hebben. We zitten momenteel in een hele mooie flow en mijn doel is om opnieuw te vechten voor de topposities in het voorlaatste raceweekeinde van het seizoen en het veiligstellen van de derde plaats in het kampioenschap.”

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App