Het Pata Yamaha-team heeft zondag een dubbel podium gepakt tijdens WorldSBK Race 2 op Magny-Cours. Michael van der Mark eindigde als tweede terwijl Alex Lowes op plek drie over de finish kwam. Deze sterke teampresentatie volgde op een podiumplaats van Van der Mark in de ochtend nadat hij als derde eindigde in de Superpole sprintrace.

Michael van der Mark, die uiteraard baalde dat hij zaterdag viel terwijl hij aan de leiding lag, sloeg daarmee erg sterk terug want in de openingsfase van de Superpole-race lag hij zelfs aan de leiding. Uiteindelijk werd hij derde na een mooi duel met de andere podiumfinishers, Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea.

In Race 2 had Van der Mark opnieuw een goede start vanaf de eerste rij en reed samen met Rea weg terwijl Razgatlioglu achter de twee crashte en daardoor verloren de achtervolgers tijd. Rea en Van der Mark vochten vervolgens een verbeten duel uit voor de winst waarin de na afloop van de race opnieuw tot wereldkampioen gekroonde Kawasaki coureur aan het langste eind trok en als eerste de finish passeerde.

Michael van der Mark: “Ik was blij om zondagochtend weer op het podium te staan na de dure fout van een dag eerder, maar ik worstelde toch een beetje met de motor tijdens de wedstrijd over tien ronden. We hebben daarom enkele wijzigingen aangebracht voor de tweede race, die een aantal verbeteringen gaf. Ik startte opnieuw snel en mijn tempo was goed en dat gold ook voor de strijd met Johnny, waarbij we allebei vrijwel op de limiet reden. Ik pushte zo hard om voor hem te blijven, maar uiteindelijk was hij net een beetje sterker. Ik ben echt blij met het dubbele podium van zondag, vooral na zaterdag, en het was geweldig om weer samen met Alex op het podium te staan met. Hartelijk dank aan het team dat uitstekend werk heeft geleverd in een weekend dat door het weer niet eenvoudig was.”

Door Van der Mark’s dubbele podium staat hij weer vierde in de WK-tussenstand, met vijf punten achterstand op teamgenoot Lowes. Precies zoals het was toen de twee Pata Yamaha-rijders begonnen aan het weekeinde op Magny-Cours.

 

Handige links Pirelli French Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App