Na Jerez reisde het WorldSBK paddock meteen door naar Portimâo waar dit weekend op het Autódromo Internacional do Algarve de derde ronde van het FIM Superbike World Championship wordt verreden. Voor Michael van der Mark een uitstekende gelegenheid om zijn mindere optreden van een week geleden meteen recht te zetten. De Pata Yamaha WorldSBK Official Team coureur is er dan ook op gebrand om dit weekend op één van zijn favoriete circuits weer mee te strijden voor podiumklasseringen.

Ondanks dat hij afgelopen weekend in Jerez eenmaal na afloop van de race het podium mocht beklimmen verliet Michael van der Mark afgelopen zondagavond Jerez niet geheel zonder frustraties, dit aangezien een aantal tegenvallers betere resultaten in de weg hadden gestaan.

Met iets koelere temperaturen dan in Jerez, maar nog steeds rond de 30 graden voorspeld in de Algarve, hoopt Van der Mark komend weekend in Portimâo revanche te kunnen nemen.

Het is duidelijk dat Van der Mark en het Pata Yamaha WorldSBK Official Team in het verleden goed uit de voeten konden op het Autódromo Internacional do Algarve, zo hebben ze er samen sinds het seizoen 2017 al vier podium klasseringen weten te scoren. De 28-jarige Nederlander is voor komend weekend dan ook erg gefocust op een aantal goede klasseringen en een flink aantal WK-punten.

Michael van der Mark: “Heel blij dat we dit weekend weer races hebben. Jerez was niet helemaal het weekend zoals we het hadden verwacht, dus ik kijk er naar uit om terug te keren op het circuit en hier in Portugal komend weekend de nodige punten te scoren. Portimão is een van mijn favoriete circuits op de kalender, we hebben daar altijd goede resultaten geboekt en waren er altijd in de race voor het podium, dus ik ben blij om weer op dit circuit te gaan racen. Het ziet er naar uit dat het nog een keer een heet weekend wordt, maar ik ben er klaar voor en ons doel is om op zijn minst voor top drie klasseringen te vechten.”

De WorldSBK coureurs komen vrijdag twee keer in actie voor een vrije training. I.v.m. het tijdverschil met Nederland staat de eerste vrije om 11:30 uur Nederlandse tijd op het programma terwijl de tweede vrije training vanaf 16:00 uur wordt verreden.

 

Handige links Motul Portuguese Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App