Michael van der Mark kijkt terug op een geslaagde eerste tweedaagse WorldSBK test van 2019 in Jerez. De Pata Yamaha Official WorldSBK coureur noteerde de zevende rondetijd en was tevreden met de vooruitgang die er werd geboekt.

Een onlangs opnieuw geasfalteerd circuit van Jerez en koele omstandigheden betekende woensdagochtend een voorzichtige start van de eerste WorldSBK test van 2019 voor Pata Yamaha Official WorldSBK coureur Michael van der Mark. De Nederlander, die ook nog eens herstellende is van een polsblessure die hij opliep tijdens de laatste race van 2018 in Qatar, sloot de eerste dag als vijfde af met een snelste rondetijd van 1’41.047.

Doordat de omstandigheden op de tweede en afsluitende testdag op het Zuid Spaanse circuit verbeterden, verlegde Van der Mark zijn focus donderdag naar het evalueren van een aantal chassisupgrades, met positieve resultaten. Van der Mark verbeterde zijn rondetijd naar een 1’40.145, een rondetijd die goed was voor de zevende plaats op lijst.

Michael van der Mark: “Het was echt een positieve test. Voor mij was het belangrijk om te zien hoe mijn pols was na de winterstop en ik voel mij er best goed bij. Ik zal zeker volledig fit zijn voor de eerste races op Phillip Island. Nadat het circuit woensdagmiddag was schoongereden, hebben we zoveel dingen op de motorfiets geprobeerd, met enkele grote verbeteringen waar ik erg blij mee ben en ik denk dat Alex er hetzelfde over denkt. Er is natuurlijk heel hard gewerkt in de winter en het is mooi voor de mensen die al dat werk hebben gedaan dat hun inspanningen direct resultaat geven. Ik ben blij met wat we hier in Jerez hebben bereikt en kijk nu uit naar Portimão.”

Het Pata Yamaha Official WorldSBK Team gaat nu naar Portimão voor nog twee testdagen op zondag en maandag, waarna de motorfietsen worden verstuurd naar Australië voor de openingsronde van het 2019 FIM Superbike Wereldkampioenschap op het circuit van Phillip Island.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App