Michael van der Mark heeft de tweedaagse test op het Autódromo Internacional do Algarve circuit in Portimão afgesloten met een vijfde rondetijd achter zijn naam. Na een moeilijke eerste dag wist de Pata Yamaha WorldSBK Team coureur tijdens de tweede dag een flinke stap te maken, maar ondanks dit sprak de Nederlander na afloop van een vrij lastige test.

Michael van der Mark had zondag wat moeite tijdens de eerste dag op het Portugese circuit, omdat hij geen goed gevoel kon vinden met zijn Yamaha YZF-R1. Na afloop van de dag was de Nederlander teleurgesteld dat hij daardoor slechts als zevende eindigde. Grote veranderingen aan de set-up van zijn YZF-R1 gaven op dag twee een heel ander beeld. De Nederlander sloot deze laatste Europese WorldSBK wintertest daardoor als vijfde af.

Ondanks dat de voormalig World Supersport wereldkampioen na afloop sprak van een vrij lastige test is hij zelfverzekerd en heeft hij er alle vertrouwen in dat er nog verdere verbeteringen gevonden zullen worden voorafgaand aan de openingsrace op Phillip Island.

Michael van der Mark: Pata Yamaha WorldSBK, snelste ronde 1’42.191 (P5): “Het was een vrij lastige test voor mij hier in Portimão. We hadden moeite om tijdens de eerste dag het juiste gevoel met de motor te vinden, ondanks dat we veel dingen probeerden te verbeteren. Tijdens de tweede dag begonnen we opnieuw, waardoor we een aantal grote veranderingen aanbrachten en onmiddellijk voelde ik mij een stuk comfortabeler. Het was wel moeilijk met het weer gedurende de tweede en afsluitende dag, want het was behoorlijk koud met veel wind. We hebben heel hard gewerkt om veel dingen te kunnen proberen, maar er zijn een aantal gebieden waar ik nog iets mis, dus er is nog steeds werk aan de winkel. Dit is waar we ons op moeten richten voor de volgende test op het Phillip Island Grand Prix Circuit, een geweldig circuit waar ik echt van geniet om te rijden. Ik heb er vertrouwen in dat we daar een stap voorwaarts kunnen zetten en dat we klaar zullen zijn voor de eerste races van het seizoen.”

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App