Michael van der Mark kende zaterdag in Magny Cours een uitdagende en moeilijke eerste wedstrijd van de Acerbis French Round. De Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur kampte gedurende de race met gripproblemen en eindigde slechts als zevende.

Na een sterke start van het weekend in Magny Cours was Michael van der Mark zaterdag niet in staat om deze prestatie vasthouden. De Nederlander kwalificeerde zich slechts als tiende terwijl hij in de race genoegen moest nemen met de zevende plaats.

Door vanaf het begin van de race te maken te hebben met een gebrek aan grip achter was Van der Mark niet in staat om de aansluiting vast te houden met de kopgroep en raakte hij tijdens de race verwikkeld in een felle strijd om de zesde plaats met Toprak Razgatlioglu, Marco Melandri en Loris Baz.

De Rotterdammer wist zich uiteindelijk los te rijden van deze groep en een klein gaatje te slaan op zijn achtervolgers. Een schakelfout in de slotfase zorgde er echter voor dat Melandri weer langszij kon komen en Van der Mark aan de finish genoegen moest nemen met de zevende plaats.

Michael van der Mark: “Het was vandaag echt een moeilijke wedstrijd hier in Magny-Cours. Vanochtend hebben we een paar dingen veranderd aan de motor die niet werkten zoals we verwachten, dus zijn we voor de kwalificatie weer teruggegaan naar de set-up van de eerste dag. Mijn Superpole-ronde voelde weliswaar vrij goed aan, maar de rondetijd was gewoon niet goed genoeg en dat betekende dat ik vanaf de vierde rij op de startgrid aan de race moest beginnen, wat vanzelfsprekend niet ideaal is. Vanaf het begin had ik moeite met de grip achter en dat zorgde voor een lange en zware race. Nu moeten we vanavond met de jongens om tafel gaan zitten, de gegevens zorgvuldig analyseren en een oplossing zien te vinden, ook al betekent dat grote veranderingen aan de motor voor de warm-up van morgen. Ik hoop dat we een stap kunnen maken en dat we zo morgen in race 2 weer kunnen strijden voor het podium.”

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App