Michael van der Mark liet vrijdag op de WeatherTech Raceway Laguna Seca de negende rondetijd noteren. Na een sterk begin van de dag wist de Nederlander zich tijdens de tweede vrije training niet te verbeteren, maar ondanks dit kijkt de Yamaha coureur met vertrouwen uit naar de rest van het weekend.

Michael van der Mark is het raceweekend op Laguna Seca solide begonnen. Vrijdagochtend was hij direct snel en eindigde als vijfde, slechts 0,016 seconde achter zijn Pata Yamaha-teamgenoot Alex Lowes.

Een aantal setup-aanpassingen tijdens de tweede vrije training gaven echter niet de gehoopte verbeteringen en daardoor kon de Nederlander zijn snelste rondetijd gereden in de eerste vrije training niet verbeteren en eindigde als negende.

Ondanks deze mindere tweede vrije training is de Pata Yamaha WorldSBK Team coureur er van overtuigd dat hij nog een stap kan maken.

Michael van der Mark – Pata Yamaha WorldSBK, snelste ronde 1’24.247 (P9): “We begonnen best wel goed tijdens de eerste vrije training. Ik had een goed gevoel met de motor, het tempo was redelijk goed en we wisten waar we moesten verbeteren. Helaas leek het er tijdens de tweede vrije training op dat alles wat we probeerden, niet echt wilde werken. Ik reed tegen een soort van muur op en kon mijzelf niet verder verbeteren, wat een beetje frustrerend was. Maar ik heb er vertrouwen in dat we morgen een stap kunnen zetten als we vanavond alle gegevens hebben doorgenomen.”

 

Handige links Geico US Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App