Michael van der Mark kan terugkijken op een sterke openingsdag van de Pirelli Thai Round. De Pata Yamaha WorldSBK Team coureur noteerde vrijdag op het Chang International Circuit de vijfde rondetijd tijdens de eerste twee vrije trainingen en was daar na afloop content mee.

Michael van der Mark begon vrijdagochtend uitstekend aan de tweede ronde van het 2019 FIM Superbike World Championship in Thailand. Onder zeer warme omstandigheden noteerde de Nederlander tijdens de eerste vrije training op het 4,554 kilometer lange Chang International Circuit de derde rondetijd.

Tijdens de tweede vrije training ging de Nederlander verder met het finetunen van de set-up van zijn Yamaha YZF-R1 en dat werd beloond met een flinke tijdsverbetering. Zijn snelste ronde van 1’33.562 in deze sessie was na afloop van de eerste dag uiteindelijk goed voor de vijfde plaats op de tijdlijst.

Michael van der Mark: “Ik rij hier graag en het lijkt altijd goed te gaan hier. Vanmorgen voelde ik mij vanaf het begin goed en slechts een paar kleine veranderingen aan de motor waren voldoende om deze eerste sessie op de derde plaats af te sluiten. Daar was ik echt blij mee. Vanmiddag hebben we nog enkele wijzigingen geprobeerd om zo het sturen te verbeteren en de grip aan de achterkant te vergroten, met aanvankelijk gemengde resultaten. We hebben echter aan het einde van de sessie nog enkele kleine verbeteringen aangebracht en toen kon ik in mijn laatste run mijn rondetijd verbeteren. Het tempo is er, net als de consistentie, dus ik ben tevreden met waar we nu staan. Maar ik mis nog een beetje het gevoel met de voorkant, dus daar moeten we morgen naar kijken. Als we alles bij elkaar kunnen brengen, staan we er voor de eerste race goed voor.”

 

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App