Na een pauze van vier weken komen de World Superbike coureurs komend weekend weer in actie tijdens de vijfde ronde van het 2019 FIM Superbike World Championship in Imola. Pata Yamaha WorldSBK Team coureur Michael van der Mark kijkt er na zijn succesvol verlopen weekend in Assen naar uit om komend weekend te schitteren op het historische Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari.

Twee keer wist Michael van der Mark onlangs op het podium te eindigen tijdens de wedstrijden op zijn thuiscircuit in Assen. De Nederlander is dan ook vastberaden om zijn goede vorm komend weekend voor te zetten als het WorldSBK paddock haar tenten opslaat op het historische Italiaanse circuit in Imola.

Michael van der Mark: “We hebben sinds de laatste wedstrijden in Assen best wel een lange pauze gehad, dus ik kan niet wachten om dit weekend weer te racen. Imola is weer een heel ander circuit met andere kenmerken. Hoewel onze resultaten er in het verleden niet altijd heel geweldig waren, hebben we er vorig jaar in de tweede race een grote stap voorwaarts gemaakt. Met dat in het achterhoofd, en met de verbeteringen die we dit seizoen al aan de motor hebben aangebracht, denk ik dat we komend weekend op dit circuit competitief kunnen zijn. Het weekend kan wat mij betreft dan ook niet snel genoeg beginnen!”

Van der Mark bezet momenteel met 115 gescoorde WK punten achter Alvaro Bautista, Jonathan Rea en teamgenoot Alex Lowes de vierde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App