Michael van der Mark heeft de laatste tweedaagse pré-season test van 2020 op het Phillip Island Grand Prix Circuit afgesloten met een zevende rondetijd achter zijn naam, Na afloop sprak de Nederlander van een geslaagde test, en een test die hij met een goed gevoel heeft afgesloten.

Voor Pata Yamaha WorldSBK Official Team with Rizla coureur Michael van der Mark begint aanstaande vrijdag op het Phillip Island Grand Prix Circuit het 2020 FIM Superbike World Championship seizoen. Alvorens vrijdag de eerste vrije trainingen op het programma staan kwamen de WorldSBK coureurs maandag en dinsdag op het Australische circuit eerst nog in actie tijdens een laatste pré-season test.

Het 4,445 kilometer lange Phillip Island staat bekend als zwaar voor de banden, zeker voor de linkerkant. Daarom werkte Van der Mark met zijn crew aan technische oplossingen en aanpassingen aan zijn rijstijl om het zo komend weekend tijdens de races niet te zwaar te maken voor de banden. De focus lag dus veel meer op racesnelheid dan op het rijden van die ene snelle ronde. Zo reed twee veelbelovende wedstrijdsimulaties.

Na twee sterke dagen was hij dan tevreden met de zevende plaats op de tijdlijst.

Michael van der Mark: “Ik ben blij met onze test en met de 2020 R1. Ons belangrijkste doel was om ons racetempo te verbeteren en onze banden te sparen. Gisteren hebben we een lange run gedaan, wat echt positief was, en vandaag probeerden we een aantal verschillende dingen met de achtervering en het tempo was weer goed, vooral in de racesimulatie. Dus ik ben tevreden maar helaas crashte ik vanochtend toen ik op weg was naar mijn snelste rondetijd, dus dat was jammer. Maar als je terugkijkt op de racesimulaties, waren ze behoorlijk goed. Vandaag heb ik 20 ronden gereden en de banden waren nog steeds prima. Je moet de race hier beginnen met een andere aanpak dan normaal, maar dit is niet mijn eerste keer op Phillip Island, dus we weten dit. In het begin denk ik dat iedereen een beetje conservatief zal zijn, maar aan het eind zullen we zien wie de sterkste is. Het zal in ieder geval altijd een verrassing zijn in deze race!”

Van de Mark richt zich nu op het raceweekeinde, dat vrijdag 28 februari van start gaat. De eerste race van 2020 staat gepland voor zaterdag 29 februari.

 

Handige links WorldSBK & WorldSSP Test Phillip Island:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App