Michael van der Mark heeft donderdagmiddag op Donington Park van de circuitartsen groen licht gekregen om het vrijdagochtend deel te nemen aan de eerste vrije training van de Prosecco DOC UK Round.

Het verhaal is bekend, Michael van der Mark kwam twee weken geleden op het Misano World Circuit Marco Simoncelli hard ten val. De Pata Yamaha WorldSBK Team coureur liep daarbij o.a. een hersenschudding, twee gebroken ribben en een gebroken rechterpols op.

Maandag na afloop van het evenement werd Van der Mark in Rimini geopereerd aan zijn pols waarbij de artsen een plaatje plaatsen op de fractuur.

Eerder deze week liet Van der Mark weten het komend weekend in Donington Park het graag te willen proberen, echter diende hij donderdagochtend wel eerste een verplichte medische check te ondergaan en groen licht te krijgen van de circuitartsen. Deze medische check heeft inmiddels plaatsgevonden, de Nederlander kreeg toestemming om vrijdagochtend op Donington Park deel te nemen aan de eerste vrije training. Na afloop van deze sessie zal de Nederlander zich echter nog wel opnieuw moeten melden waarna de artsen zullen beslissen of het verantwoord is om de rest van het weekend op zijn Pata Yamaha te stappen.

Markus Reiterberger
In tegenstelling tot Van der Mark zal de Duitser Markus Reiterberger dit weekend niet aan de start verschijnen. De BMW coureur is geveld door een flinke griep, zijn plaats zal dit weekend ingenomen worden door de Brit Peter Hickman.

 

Handige links Prosecco DOC UK Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App