Michael van de Mark reist vol vertrouwen af naar Misano voor de zevende ronde van het FIM Superbike World Championship. De Nederlander is vastberaden om zijn sterke optreden van Jerez komend weekend op het Misano World Circuit Marc Simoncelli een vervolg te geven.

Michael van der Mark begint vrijdag in Misano met veel vertrouwen aan de Pata Riviera Di Rimini Round, nadat hij op Jerez een dominante zege behaalde in Race2. Dat was een passend einde van een zeer succesvol weekend waarin hij de ‘topscoorder’ van Yamaha was. De podiumfinish in zowel Race 1 als de Superpole-race bleken slechts een warming-up te zijn voor het succes in Race 2, de eerste zege van 2019 voor de Nederlander en voor Yamaha.

Van der Mark zou dat succes maar wat graag willen herhalen op Misano, een circuit waar alle Yamaha-rijders een paar weken geleden nog uitvoerig getest hebben.

Michael van der Mark: “We hadden een fantastisch weekeinde in Jerez met twee podiums en een zege en dus is het gevoel voor Misano erg goed. We hebben hier nog geen maand geleden getest en – hoewel het weer toen niet ideaal was – hadden we genoeg droge rijtijd waardoor het dit weekeinde iets makkelijker wordt om op snelheid te komen. Het pakket is erg goed nu, dus ik ben er zo goed als zeker van dat het ook in Misano een fantastisch weekeinde kan worden en we gaan ervoor om opnieuw te kunnen strijden voor het podium in alle wedstrijden.”

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App