Michael van der Mark wil komend weekend tijdens de negende ronde van het 2018 MOTUL FIM Superbike World Championship op het Misano World Circuit weer terugkeren op het podium.

Nadat hij in Laguna Seca het podium misliep wil de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur Michael van der Mark zich komend weekend op het Misano World Circuit, het circuit waar hij vorig jaar zo dicht bij zijn eerste overwinning zat, weer terugknokken op het podium.

Van der Mark ging een jaar geleden tijdens de eerste race van het weekend in Misano lange tijd aan de leiding op het Italiaanse circuit, voordat hij zijn kans op zijn eerste overwinning zag vervliegen door een kapotte Pirelli achterband.Hij knokte zich terug tijdens de tweede wedstrijd en behaalde er destijds een vierde plaats. Met de verbeteringen die de afgelopen twaalf maanden zijn doorgevoerd aan de Yamaha R1, hoopt de Rotterdammer komend weekend weer te kunnen strijden voor de winst in Misano.

Michael van der Mark: “Ik kijk erg uit naar Misano! Het is één van mijn favoriete race weekends op de kalender, met name op dit punt van het seizoen waar we goede resultaten behalen met de R1. Ik denk dat we echt hebben laten zien hoeveel we ons totale pakket verbeterd hebben tijdens de tweede race in Laguna, omdat dat een baan is waar we het vaak moeilijk hebben gehad. Misano is anders, het past bij de R1 en ik kijk er naar uit wat we dit weekend kunnen doen. Het doel is om terug te keren naar het podium!”

Het Misano World Circuit Marco Simoncelli is een snel, vloeiend en technisch circuit gelegen naast het pittoreske stadje Misano Adriatico in de provincie van Rimini, Noord-Oost Italië. Een favoriet circuit voor veel rijders en fans. Het is 4.226 kilometer lang, bestaande uit tien rechter- en zes linkerbochten, plus een lang recht stuk op start/finish van 510 meter lang.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Pirelli Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag