Michael van der Mark kwam vrijdagmiddag op het Misano World Circuit Marco Simoncelli hard ten val. De Pata Yamaha WorldSBK Team coureur liep daarbij o.a. een gebroken pols, twee gebroken ribben en een hersenschudding op. Zaterdagavond spraken we kort met de Nederlander, beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink.

Het was vrijdagmiddag flink schrikken toen Michael van der Mark in de slotfase van de tweede vrije training van de Pata Riviera Di Rimini Round in de laatste bocht voor start en finish met een gigantische highsider van zijn Pata Yamaha werd geslingerd.

Het verhaal is bekend, de Rotterdammer hield ‘slechts’ twee fracturen in zijn rechterpols (radius en trapezium), twee gebroken ribben (9 en 10 rechts) en een hersenschudding over aan de crash.

Lees ook: Pols- en rib fracturen voor Van der Mark na mega-crash in Misano
Lees ook: Update blessures Pata Yamaha WorldSBK coureur Michael van der Mark

Van der Mark verbleef na de crash 24-uur ter observatie in het ziekenhuis van Rimini waar hij zaterdagmiddag werd ontslagen. De Nederlander keerde terug naar het Misano World Circuit om zich daar terug te trekken in zijn motorhome en overleg te hebben voor het plannen van een polsoperatie – een operatie die eigen voor zaterdag in het ziekenhuis van Rimini gepland stond.

Nadat de races en trainingen afgelopen waren, de rust op het Misano World Circuit Marco Simoncelli enigszins teruggekeerd was bracht Van der Mark kort een bezoek aan de pitbox van het Pata Yamaha WorldSBK Team. We konden hem vervolgens even kort spreken en vragen naar de huidige stand van zaken, de geplande operatie en het herstel.

Beluister het verhaal via onderstaande audiolink:

 

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App