Na zijn zwaarbevochten podiumplaats op zaterdag moest Michael van der Mark zondagmiddag in Portimâo genoegen nemen met de zevende plaats in Race 2. Na afloop van de race sprak de Nederlander dan ook van een frustrerende race waarin hij passagier was op zijn eigen motor.

Na een uitdagende Superpole-race zondagochtend op Portimão, wilde Michael van der Mark zondagmiddag in Race 2 zijn podium-succes van een dag eerder herhalen. Maar aanpassingen aan de set-up van zijn Yamaha YZF-R1 brachten niet het gewenste succes en daardoor had de Nederlander moeite om een constante pace te rijden.

Uiteindelijk raakte de Pata Yamaha-coureur in gevecht met merkgenoot Loris Baz. De Fransman wist het duel om plek zes in de laatste ronde in zijn voordeel te beslissen waardoor Van der Mark als zevende finishte.

Michael van der Mark: “De Superpole-race was niet gemakkelijk, maar het doel in die wedstrijd was het gevoel met de motor te verbeteren en een betere startpositie voor Race 2 te veroveren en dat lukte twee keer. Voor Race 2 voerden we een kleine aanpassing door aan de set-up maar daardoor had ik het lastiger. Zaterdag kon ik op de motor exact doen wat ik wilde, maar zondag had ik vanaf de start niet het juiste gevoel en was daardoor niet constant. Ik verloor veel tijd en dat is jammer, maar we weten waar te verbeteren. Ik ben vol vertrouwen dat we in Magny-Cours, een baan waar ik heel graag rij, weer vooraan kunnen zitten.”

Beluister ook de eerste reactie van de Nederlander direct na afloop van de race via onderstaande audiolink:

 

Handige links Acerbis Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App