Michael van der Mark (P7) tevreden: “Het waren drie fantastische testdagen”

1182
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© BMW Motorrad Motorsport

Michael van der Mark en het BMW Motorrad WorldSBK Team waren de afgelopen drie dagen te vinden op Motorland Aragon. De Nederlander en zijn nieuwe Duitse werkgever werkten er een driedaagse test af ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ondanks dat de Nederlander slechts de zevende rondetijd noteerde was hij na afloop wel een tevreden man.

Met nog twee weken te gaan tot de start van het seizoen 2021 in het FIM Superbike World Championship (WorldSBK), is voor BMW Motorrad Motorsport een cruciale fase van voorbereidingen ingegaan. MotorLand Aragón, het Spaanse circuit waar in het weekend van 21 t/m 23 mei de openingsraces van het jaar worden verreden, was deze week de locatie voor intensieve tests met de nieuwe BMW M 1000 RR.

Om goed voorbereid aan het seizoen te kunnen beginnen belegde het BMW Motorrad WorldSBK Team een driedaagse test in Aragon, een test waar o.a. Michael van der Mark de verdere ontwikkelingen kon testen en de voor hem nieuwe machine beter naar zijn persoonlijke wensen af kon stellen.

Nu is het voor velen geen geheim dat Van der Mark vaak niet de man is van die ene snelle ronde maar een racer pur sang is die zijn ware potentieel meestal pas toont als de lichten op groen gaan tijdens een race. Met een snelste rondetijd van 1’50.781 was Van der Mark na afloop van de driedaagse test dan ook pas op de zevende plaats terug te vinden op de tijdlijst. De Nederlander moest maar liefst 1,8 seconde prijsgeven op de snelste rondetijd van regerend wereldkampioen Jonathan Rea, maar ondanks dit was er bij Van der Mark geen enkele reden tot paniek, sterker nog….het waren volgens hem drie fantastische testdagen waar het rijden van die ene snelle ronde niet de hoogste prioriteit was.

Michael van der Mark: “Het waren drie fantastische testdagen. Alle dagen was het weer goed. Op maandag was het een beetje koud, maar daarna werd het warmer en warmer, dus we kregen te maken met veel verschillende weers- en baanomstandigheden en dat was echt goed. Het was perfect om hier te testen net voor de eerste race van het seizoen. Er zijn nog veel dingen te proberen en te verbeteren, maar ik ben heel blij met de progressie die we maken. Natuurlijk is het altijd moeilijk om te zien waar je staat tijdens een test, maar dat zullen we tijdens de raceweekends wel zien. Ik kijk uit naar weer een aantal goede gevechten en om met de andere jongens op de baan de strijd aan te gaan.”

Bezette Van der Mark op de samengestelde tijdlijst na drie dagen slechts de zevende plaats, er was tevens een lijst waar hij wel op de bovenste plaats te vinden was. De BMW M 1000 RR coureur noteerde met 314 km per uur namelijk de hoogste topsnelheid op het één kilometer lange rechte stuk van het Motorland Aragon Circuit.


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter