Michael van der Mark reist vol vertrouwen af naar Motorland Aragon, het circuit waar komend weekend de eerste Europese ronde van het 2019 FIM Superbike World Championship op het programma staat.

Na onlangs drie vierde plaatsen behaald te hebben tijdens de tweede ronde van het kampioenschap op het Chang International Circuit in Thailand heeft Michael van der Mark komend weekend zijn zinnen gezet op het podium in Aragon.

Vorig jaar eindigde de Pata Yamaha WorldSBK Team coureur op het Motorland Aragon Circuit twee keer in de top-5 en hij weet dat hij dit seizoen tijdens de derde ronde van het FIM Superbike World Championship op het Spaanse circuit het pakket heeft om voor het podium te kunnen strijden. In zowel beide hoofdraces als de sprintrace van zondagmorgen.

Michael van der Mark: “Na twee races aan de andere kant van de wereld is het geweldig om naar Aragon te vertrekken dit weekend en zo onze Europese campagne te starten. We gaan daar na de eerste twee rondes met veel zelfvertrouwen heen en met onze zinnen stevig op het podium gezet. Aragon is een heel ander circuit dan Phillip Island en Buriram, vrij technisch, wat het vinden van een goede set-up altijd behoorlijk uitdagend maakt. Maar we weten dat we al een goede basis hebben, dus ik denk dat we het Aragon-weekend goed ingaan.”

 

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App