Michael van der Mark is zaterdag op het Chang International Circuit in Thailand als vierde geëindigd in de eerste WorldSBK race van de Pirelli Thai Round. Na afloop sprak de Nederlander van een goede race.

Michael van der Mark kende zaterdag een ongelooflijke start vanaf de tiende plaats op de grid en maakte al de openingsronde een vijftal posities goed. De 26-jarige Nederlander vond vervolgens halverwege de race de aansluiting bij zijn teamgenoot Alex Lowes, maar had niet het extra tempo dat nodig was om een inhaalactie te maken, waardoor hij genoegen moest nemen met de vierde plaats.

Michael van der Mark: “Het was een goede race. Ik kende een fantastische start en had in het begin een gevecht met Tom Sykes. Nadat ik hem was gepasseerd probeerde ik het gat naar Alex, die op dat moment op de derde plek lag, te dichten. Dat lukte en op een paar plaatsen was ik net iets sneller, maar ik had het gevoel dat ik net niet de snelheid had om een inhaalactie te maken en vervolgens bij hem weg te kunnen rijden. Dus zat ik het grootste deel van de race achter hem, wachtend op een kans in de slotfase alleen hij was een beetje sterker met remmen. We hadden allebei onze sterke punten op het circuit, maar hij wist de welverdiende podiumplaats te pakken. Ik ben desondanks blij dat ik na een sterke race de punten voor de vierde plaats mag ontvangen.”

Door dit resultaat staat Van der Mark nu eveneens vierde in de tussenstand van het kampioenschap met 42 gescoorde punten.

 

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App