Michael van der Mark is zaterdag op Phillip Island tijdens de eerste race van de Yamaha Finance Australian Round als vijfde over de finish gekomen. Niet de positie waar vooraf op gehoopte werd, maar ondanks dit was de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur gezien de omstandigheden toch tevreden.

Een twintig minuten durende derde vrije training, een vijfentwintig minuten durende nieuwe Superpole kwalificatie en de allereerste race van het seizoen stonden er zaterdag op het Phillip Island Grand Prix Circuit op het programma.

De dag begon voor de Nederlander niet erg voortvarend, dit na in de derde vrije training slechts de vijftiende rondetijd op de klok te hebben gezet. Veranderingen aan de set-up na de tweede vrije training bleken niet het gewenste resultaat te hebben. Nadat Van der Mark aan had gegeven geen goed gevoel te hebben bij deze set-up werd alles opnieuw aangepast voor de Superpole kwalificatie.

In de kwalificatie bleken de nieuwe aanpassingen een stuk beter te werken en daarmee keerde ook meteen het goede gevoel terug bij de Yamaha coureur. Met een snelste ronde van 1’30.361 kwalificeerde Van der Mark zich als zevende voor de allereerste wedstrijd van het jaar.

Na vanaf de derde rij op de grid gestart te zijn reed de Nederlander in de beginfase van de race rond de achtste, negende plaats. In het tweede deel van de race kwam Van der Mark echter steeds beter op dreef – mede vanwege het sparen van zijn banden in de beginfase – en leek hij zelfs nog even kans te maken zich te mengen in de strijd voor een podiumplaats. Een snel minder wordende voorband gooide echter roet in het eten waardoor Van der Mark uiteindelijk genoegen moest nemen met de vijfde plaats.

Na afloop spraken we met Van der Mark en vroegen hem om een reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

 

Handige links Yamaha Finance Australian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App