Michael van der Mark: “Van mijn kant was het een solide Argentijns weekend”

4684
michael-van-der-mark
Michael van der Mark | foto© BMW Motorrad

Het FIM Superbike World Championship was afgelopen weekend voor de tiende ronde van het seizoen te gast op Circuito San Juan Villicum in Argentinië. Met een tiende (Race1), elfde (SP Race) en tiende plaats (Race2) kijkt Michael van der Mark terug op een voor hem redelijk geslaagd en solide Argentijns World Superbike weekend.

Michael van der Mark begon vrijdag goed aan de Argentijnse ronde van het FIM Superbike World Championship seizoen. De BMW Motorrad WorldSBK Team coureur sloot de eerste dag af met een snelste ronde van 1’38.601, een rondetijd waarmee hij na afloop van de eerste twee vrije trainingen de negende plaats innam op de samengestelde tijdlijst.

Zaterdag tijdens de kwalificatie wist de Nederlander niet helemaal het maximale uit zijn BMW M 1000 RR te halen hetgeen hem de veertiende startplaats opleverde voor de later op de dag te verrijden eerste race van het weekend. In deze race kende Van der Mark niet echt een hele goede start. Ondanks dat de Nederlander zich goed voelde koste het hem de nodige moeite om naar voren te komen. Uiteindelijk werd de tiende plaats in deze race zijn deel.

Michael van der Mark: “In de derde vrije training zaterdagochtend heb ik een vrij lange run gereden en ik voelde me vrij goed in deze sessie. We hebben een aantal kleine veranderingen aangebracht ten opzichte van de eerste dag en dat ging goed. Dus ik begon vol vertrouwen aan de Superpole kwalificatie. Maar helaas maakte ik hier een aantal kleine foutjes met beide kwalificatiebanden, waardoor ik geen volledig foutloze ronde kon rijden, wat resulteerde in P14. Dat is niet waar we wilden zijn, maar ik had er vertrouwen in dat we een betere race konden rijden. In de eerste race had ik een vrij slechte start en ik kon de jongens voor me niet echt passeren. Ik had het een beetje moeilijk bij het uitkomen van de bochten, vooral in de eerste paar ronden. Dus daar verloor ik veel tijd. Het was moeilijk voor mij om sommige jongens te passeren, ook al voelde ik dat ik sneller was. Maar op het einde wist ik langszij hen te komen. Ik had een goed tempo, dat was zeker niet slecht, maar de afstand tot het podium is veel te groot. Maar ik denk dat ik van mijn kant goede vooruitgang heb geboekt en laten we kijken of we iets kunnen veranderen, zodat het wat makkelijker is om wat meer snelheid te krijgen in het begin van de race.”

Zondagochtend stond de Superpole race op het programma en later op de dag gevolgd door Race 2. In deze Sprintrace werd een elfde plaats gescoord terwijl Race 2 opnieuw werd afgesloten met een top tien klassering en hetzelfde resultaat als een dag eerder in Race 1.

Michael van der Mark: “De Superpole race was goed. Ik voelde me goed, ik kon alleen niet voorbij enkele andere jongens komen en eindigde mede hierdoor op P11, dus geen verbetering op de startgrid voor Race2. In de tweede race was mijn start goed, maar ik werd in de eerste paar bochten opgehouden. We hadden een redelijk goed tempo, maar ik had gewoon niet genoeg om dicht bij de jongens voor me te komen en te proberen ze te passeren. Het tempo was dit weekend goed, we hebben ook veel verbeterd aan de set-up en ik voel me steeds beter op de motor. Ik voel hoe het gevoel op de motor beetje bij beetje terugkomt. Het is natuurlijk niet de positie waarin we willen eindigen, maar van mijn kant hebben we een solide weekend gehad en ik denk dat we de motor hebben verbeterd, dus ik ben best tevreden.”

Het 2022 WorldSBK seizoen wordt afgesloten met nog twee overzeese wedstrijdweekenden. Te beginnen in Mandalika, Indonesië (11 t/m13 november) en vervolgens op Phillip Island, Australië (18 t/m 20 november).