De allereerste FIM World Superbike race in Argentinië werd zaterdag voor Michael van der Mark een uitdagende en pittige wedstrijd. De Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur wist zich een weg te banen naar de achtste plaats nadat hij vanaf de vierde startrij was gestart.

Michael van der Mark moest zaterdag op Circuito San Juan Villicum vanaf de elfde plaats  op de grid aan de 21 ronden tellende race beginnen. Een paar kleine foutjes in het begin van de race zorgden ervoor dat de 25-jarige Rotterdammer niet zoveel plaatsen goed kon maken als verwacht, maar toen de Nederlander eenmaal een vrije baan voor zich had, was het tempo vergelijkbaar met dat van de koplopers.

Het was een eenzame tweede helft van de race voor de Nederlander, die uiteindelijk achter zijn Pata Yamaha-teamgenoot als achtste over de finish kwam. Van der Mark scoorde echter wel belangrijke WK punten in zijn strijd voor de tweede plaats in het kampioenschap. Van der Mark blijft weliswaar derde maar heeft nu het verschil met de op de tweede plaats staande Chaz Davies – die een DNF scoorde – teruggebracht van 26 naar slechts 18 punten.

Michael van der Mark: “Vanochtend hebben we veel veranderd aan de fiets, maar het heeft niet de verbeteringen gebracht die we verwachtten en dat maakte Superpole iets van een gevecht. Het is nooit goed om vanaf de vierde rij te moeten starten, maar op dit circuit is het nog erger op dit circuit omdat er op dit moment nog maar slechts één schone lijn is, wat het inhalen bemoeilijkt. Ik kende een redelijke start, maar toen had ik in de eerste ronden problemen met schakelen en daardoor verloor ik behoorlijk wat tijd. Maar zodra ik een vrije baan voor me had, kon ik mijn tempo opvoeren en het gat met de jongens voor me dichten. Het betekent dat we positiever kunnen zijn dan vanochtend, want mijn tempo aan het einde van de race was vrij sterk en als we zondag voor race 2, die ik vanaf de tweede rij start, wat kleine verbeteringen kunnen vinden, dan denk ik dat we kunnen vechten voor een top vijf finish.”

Van der Mark heeft er alle vertrouwen in dat hij zondag sterker zal presteren in race 2, een race waarin hij vanaf de tweede startrij mag beginnen.

 

Handige links Motul Argentinian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App