Michael van der Mark vol lof over de nieuwe BMW M 1000 RR

12385
michael-van-der-mark
Michael van der Mark - Jerez | foto© screenshot

Michael van der Mark was de afgelopen dagen op het circuit van Jerez te vinden. Op het Zuid Spaanse circuit werkte de Nederlander, samen met de drie andere 2021 BMW WorldSBK coureurs, zijn eerste echte test van 2021 af op de nieuwe BMW M 1000 RR. Na afloop kon Van der Mark niet anders dan tevreden zijn, sterker nog hij was vol lof over de nieuwe machine waarmee hij komend seizoen van start gaat in het FIM Superbike World Championship.

Deze week was het dan eindelijk zover voor Michael van der Mark en BMW Motorrad WorldSBK Team. Terwijl veel andere WorldSBK team al eerder in het jaar een aantal privétesten afwerkten besloot BMW te wachten en de 10 beschikbare testdagen voorafgaand aan het 2021 FIM Superbike World Championship seizoen pas laat te gaan gebruiken, dit met een tweetal redenen. Zo kon BMW op de thuisbasis verder werken aan de doorontwikkeling van de nieuwe BMW M 1000 RR en zou de kans op goed weer tijdens de slechts 10 beschikbare testdagen groter zijn.

De laatste reden pakte de afgelopen week in ieder geval goed uit want onder ideale omstandigheden kon er drie dagen getest worden op Circuito de Jerez – Angel Nieto. Stonden er oorspronkelijk maar twee dagen op het programma, vanwege de perfecte omstandigheden werd er zelfs een derde dag aan vastgeknoopt.

Van der Mark, zijn nieuwe teamgenoot Tom Sykes maar ook Jonas Folger en Eugene Laverty die komend seizoen beiden in een verschillend BMW-satellietteam actief zullen zijn op de nieuwe BMW M 1000 RR, konden drie dagen lang beschikken over een volledig geprepareerde 2021 BMW M 1000 RR nadat men tijdens eerdere wintertesten in nog moest doen met een combinatie van de 2020 en 2021 BMW World Superbike machine.

Ondanks dat BMW Motorrad geen officieel verslag deed van de test en er geen rondetijden vrij werden gegeven spraken we na afloop kort met de Nederlander en vroegen hem naar zijn eerste bevindingen op de voor hem nieuwe BMW M 1000 RR.

Michael van der Mark: “Laten we beginnen met het feit dat we drie dagen lang hebben kunnen rijden onder nagenoeg perfecte omstandigheden. Wat betreft de nieuwe BMW M 1000 RR kan ik eigenlijk heel kort zijn. Nadat ik al een paar keer een soort van Shakedown test had gedaan kan ik niet anders zeggen dat BMW geweldig werk heeft geleverd en men een flinke stap heeft weten te maken. Er waren best wel veel dingen die we hier wilden proberen, en dit hebben we allemaal kunnen doen zonder dat we problemen tegen zijn gekomen. Om hier met een compleet nieuwe motor zo’n test af te kunnen werken stemt me echt tot tevredenheid en geeft me een goed gevoel voor de komende testdagen. Ik wist elke dag progressie te boeken en ik verlaat Jerez dan ook met een heel goed en tevreden gevoel, ik voel me echt goed op de BMW.”

De eerstvolgende test voor Van der Mark en BMW Motorrad WorldSBK Team is de komende week tijdens de WorldSBK Test welke op 31 maart en 01 april wordt verreden op Circuit de Barcelona – Catalunya. Dit zal voor de Nederlander tevens de eerste echte krachtmeting worden met de rest van het WorldSBK veld sinds zijn overstap van Yamaha naar BMW.