Michael van der Mark: “We moeten blij zijn met twee vijfde plaatsen”

7493
michael-van-der-mark
Michael van der Mark (60) - Aragon Race 2 | foto© Randy van Maasdijk

Michael van der Mark kan terugkijken op een geslaagde derde en afsluitende dag van de Pirelli Aragon Round. De BMW Motorrad WorldSBK Team coureur wist in zowel de Tissot Superpole – als ook Race 2 een vijfde plaats te scoren. Twee uitstekende resultaten voor de Nederlander die de twee voorgaande dagen nog geplaagd werd door de nodige tegenslagen.

Na twee zonnige dagen werd de derde en afsluitende dag van de Pirelli Aragon Round gekenmerkt door aanzienlijke lagere temperaturen en af een toe lichte regen. Met name de wisselende omstandigheden zorgden voor veel hectiek en lastige bandenkeuzes.

Michael van der Mark, die de zowel vrijdag als ook de nodige tegenslagen kenden vanwege een crash en technisch ongemak en daardoor belangrijke tracktime mistte op de voor hem nieuwe BMW M 1000 RR, wist zondag echter uitstekend om te gaan met de moeilijke omstandigheden. De Nederlander scoorde in zowel de warm-up sessie, de Tissot Superpole Race en Race 2 een vijfde plaats, iets dat zorgde voor vrolijke gezichten bij zowel de meervoudig WorldSBK racewinnaar als ook zijn nieuwe werkgever, het BMW Motorrrad WorldSBK Team.

Michael van der Mark: “Vanmorgen hadden we een natte warm-up sessie, een sessie waarin ik voor het eerst kennismaakte met de BMW M 1000 RR in de regen. Om eerlijk te zijn had ik vanaf de eerste ronde echt een heel goed gevoel. De Superpole race vond vervolgens plaats onder wisseldende omstandigheden, maar ondank dit koos ik voor de slick band en dat was uiteindelijk de juiste keuze. Het bleef echter af en toe regenen tijdens deze sprint race, daardoor verloor ik op sommige plaatsen wel iets, maar hoe dan ook was het een goed resultaat voor ons. De tweede race van vanmiddag was opnieuw een gok wat betreft de bandenkeuze, en ik wist bij de start al meteen dat we de verkeerde keuze had gemaakt omdat de baan echt heel snel opdroogde. Desondanks maakten we een goede start en vochten we een paar ongelooflijke gevechten om de leiding, maar ik wist dat ik te veel van de banden vroeg en uiteindelijk gingen een paar jongens me voorbij. Ik wist dat moment ging komen, maar we moeten blij zijn met de twee P5 posities en vooral met de ervaring die ik vandaag met de BMW M 1000 RR heb opgedaan.”

Na de eerste ronde van het 2021 FIM Superbike World Championship seizoen en drie verreden wedstrijden bezet Van der Mark met 21 gescoorde WK punten de zevende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

Direct na afloop van Race 2 zondagmiddag spraken we al kort even met Van der Mark, beluister via onderstaand audio bestand een korte reactie direct na het behalen van de vijfde plaats.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van de sessies gedurende de derde en afsluitende dag van de Pirelli Aragon Round verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag.