Michael van der Mark: ‘We moeten nog een paar tienden zien te vinden’

10
michael-van-der-mark
Michael van der Mark - Jerez | foto© GeeBee images

Na een sabbatical van bijna vijf maanden werd vrijdag in Jerez de strijd om de titel in het 2020 FIM Superbike World Championship hervat. De warme omstandigheden zorgden voor een zware eerste dag voor Pata Yamaha WorldSBK Official coureur Michael van der Mark.

Michael van der Mark sloot vrijdag in Jerez in de eerste vrije training van de Pirelli Spanish Round af met de zevende rondetijd achter zijn naam. Hoewel de Nederlander ook in de broeierige omstandigheden tijdens de tweede vrije training moeite had om het tempo te evenaren, kon de Yamaha coureur de openingsdag toch als achtste afsluiten en had hij vertrouwen in verdere verbeteringen in de aanloop naar de kwalificatie en eerste race van zaterdag.

Michael van der Mark, Pata Yamaha WorldSBK Official Team: “Het is geweldig om weer terug op het circuit te zijn met alle andere jongens. Om eerlijk te zijn kon ik vanmorgen geen goed ritme vinden en worstelde ik met de set-up, maar voor de middagsessie hebben we nogal wat veranderd aan de motor. Ik voelde me in eerste instantie er onder het remmen nog niet heel comfortabel bij, maar toen hebben we tijdens de sessie weer een grote stap weten te maken. We deden een langere run en ik voelde me ineens veel comfortabeler. We missen nog een paar tienden op het racetempo, maar ik heb er in ieder geval meer vertrouwen in. Morgenochtend zouden we weer een grote stap moeten kunnen maken, maar de kwalificatie en de race zijn het belangrijkst en, zoals ik al zei, we hoeven alleen maar een paar tienden voor beiden zien te vinden.”

Voor Van der Mark staat er zaterdag in Jerez een derde vrije training, de Superpole kwalificatie en de eerste race van het weekend op het programma.

Handige links Pirelli Spanish Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App