Michael van der Mark, in 2018 tweevoudig winnaar op Donington Park, hoopt komend weekend terug in actie te komen tijdens de achtste ronde van het FIM Superbike World Championship, dit slechts twee weken na het breken van zijn pols op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Michael van der Mark kwam twee weken geleden tijdens de tweede vrije training op het Misano World Circuit Marco Simoncelli hard ten val. De Pata Yamaha WorldSBK Team coureur liep daarbij o.a. een hersenschudding en een gebroken pols op. Op maandag na afloop van het evenement werd de Nederlander in Rimini geopereerd waarbij er een plaatje werd gezet op de breuk in zijn pols.

Deze operatie verliep naar alle tevredenheid en Van der Mark volgde de afgelopen dagen een intensief revalidatieprogramma. Afgelopen zaterdag reisde Van der Mark zelfs nog naar Assen voor een speciale behandeling bij de artsen van de Clinica Mobile op het TT Circuit. Zelf is de Rotterdammer vastbesloten om het te gaan proberen, zover is het echter nog niet aangezien er donderdagmiddag in Donington eerst nog een verplicht medisch onderzoek plaats zal vinden en hij van de circuitartsen groen licht moet krijgen om überhaupt vrijdagochtend weer op zijn Yamaha R1 te mogen stappen tijdens de eerste vrije training.

Mocht Van der Mark niet in staat zijn om in Donington Park van start te gaan dan wordt zijn plaats binnen het Pata Yamaha WorldSBK Team ingenomen door British Superbikecoureur Tarran Mackenzie.

Michael van der Mark: “Ik wist zodra ik de operatie aan mijn pols had ondergaan dat een terugkeer in Donington Park een mogelijkheid was, dus dat is waar ik sindsdien naartoe heb gewerkt. Ik heb geen enkele kracht in de pols verloren, wat in eerste instantie wel mijn grootste zorg was. De beweging is nog steeds enigszins beperkt, maar ik heb sinds Misano fysiotherapie gehad om dit te verbeteren. Het heeft nauwelijks invloed gehad op mijn training en ik heb met dezelfde intensiteit kunnen trainen als voor de blessure, dus ik hoop dit weekend fit te zijn om te kunnen rijden. Het is goed om Tarran stand-by te hebben, want de medische check en het daadwerkelijk kunnen racen zijn twee heel verschillende dingen. Ik zal pas echt weten of ik vrijdag na FP1 fit ben om te racen, in plaats van alleen voldoende fit te zijn om te rijden.”

Op dit moment wordt nog onderzocht wat precies de oorzaak is geweest van de crash in Misano. Dat het geen fout van de coureur zelf was is wel zo goed als zeker, in Donington hoopt Yamaha hierover meer duidelijkheid te kunnen geven.

Lees ook: Pols- en rib fracturen voor Van der Mark na mega-crash in Misano
Lees ook: Update blessures Pata Yamaha WorldSBK coureur Michael van der Mark
Lees ook: Michael van der Mark over zijn crash en blessures (audio)