Michael van der Mark en het Pata Yamaha Official WorldSBK Team staan dit weekend aan de start van het voorlaatste WorldSBK raceweekend van het seizoen in Jerez. De Nederlander komt met twee podiumplaatsen op zak en na een positief verlopen test op Portimâo met hoge verwachtingen naar het Zuid Spaanse circuit.

Micheal van der Mark komt naar Jerez de la Frontera met 189 WK punten op zak, waarmee hij de zesde plaats in de tussenstand van het kampioenschap bezet. De Nederlander wil zijn goede vorm, waarmee hij twee podiumplaatsen in de laatste drie wedstrijden behaalde, voortzetten. De 24-jarige Rotterdammer heeft zijn Pata Yamaha R1 de laatste tijd goed op de rails weten te krijgen, en met negen achtereenvolgende wedstrijden waarin de Rotterdammer punten scoorde laat hij zien erg constant te zijn.

De Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur heeft goede herinneringen aan Jerez waar hij in 2014 de overwinning pakte in de World Supersport race waarmee hij zijn wereldtitel in die klasse veilig stelde. Een jaar later eindigde hij als rookie op het podium in de World Superbike klasse en vorig jaar schreef hij opnieuw twee top-zes klasseringen op zijn naam. De Yamaha-coureur is daarnaast vol zelfvertrouwen na de afgelopen test en kan niet wachten om aan het werk te gaan tijdens de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

Michael van der Mark Pata Yamaha Official WorldSBK Team:

“Na veel testkilometers in Jerez deze winter en de vooruitgang die we dit seizoen met de motor hebben doorgemaakt, kan ik niet wachten om te zien hoe we er in Spanje voor staan. Het is een circuit waar ik in het verleden goede resultaten heb behaald en op dit moment zitten we in een positieve stemming na goede resultaten in de laatste drie wedstrijden en de productieve test in Portimâo. Het is mijn missie om zo dicht mogelijk bij de top te eindigen en natuurlijk zal een podiumplaats helemaal geweldig zijn!”

 

Handige links Pirelli Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag