Terwijl zijn collega MotoGP (test) coureurs op het circuit van Jerez bezig zijn aan de laatste MotoGP test van het jaar onderging Michele Pirro woensdag in het ziekenhuis van Modena een succesvolle schouderoperatie.

Michele Pirro kwam eerder dit jaar tijdens de Italiaanse Grand Prix op het circuit van Mugello zwaar ten val. Bij deze crash, op het snelle rechte stuk bij start en finish en met een snelheid van ruim boven de 300 km per uur, liep de Ducati MotoGP testcoureur o.a. een blessure op aan zijn schouder. Ondanks deze blessure kon Pirro de afgelopen maanden wel het nodige testwerk verrichten voor Ducati en met een wildcard deelnemen een enkele Grand Prix weekenden, maar bleef een operatie noodzakelijk voor een volledig herstel.

In overleg met Ducati werd er besloten om af te zien van de laatste tweedaagse MotoGP test van het jaar in Jerez en net voor de verplichte twee maanden durende winterstop de operatie uit te laten voeren.

Woensdag was het zo ver en werd Pirro in de Ospedale Policlinico in Modena geopereerd door Dr. Porcellini en Prof Catani. De ingreep is naar alle tevredenheid verlopen en de Ducati coureur heeft donderdagochtend het ziekenhuis al weer mogen verlaten.

Alvaro Bautista neemt momenteel op de Circuito de Jerez – Angel Nieto de taken waar voor Pirro, die de komende weken hard zal werken aan zijn herstel en als alles volgens plan verloopt begin februari tijdens de eerste MotoGP test van 2019 op het Sepang International Circuit weer van de partij te zijn om zijn testwerk voor Ducati te hervatten.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App