Michelin exclusieve MotoGP bandenleverancier tot einde seizoen 2026

681
michelin
foto© Michelin Motorsports

Michelin zal ook de komende seizoenen als exclusieve bandenleverancier verbonden blijven aan de MotoGP klasse. Het Franse bandenmerk heeft het na het seizoen 2023 aflopende contract met Dorna Sports met drie jaar verlengt waarmee men ook van 2024 t/m 2026 de officiële en enige bandenleverancier van de MotoGP klasse zal blijven.

Dorna Sports heeft een nieuwe driejarige contractverlenging met Michelin weten te bereiken, een overeenkomst waarmee het Franse bandenmerk tot ten minste aan het einde van het seizoen 2026 de enige, officiële bandenleverancier van de MotoGP klasse zal blijven. Met de nieuwe driejarige overeenkomst bereikt de samenwerking tussen Michelin en MotoGP de mijlpaal van een decennium samen racen.

Michelin, gevestigd in Clermont-Ferrand in Frankrijk, werd in 2016 de enige bandenleverancier voor de MotoGP categorie en sindsdien hebben we vele spannende races gezien met daarin zelfs een race met het kleinste verschillen tussen de top vijftien gefinishte coureurs.

Als onderdeel van de overeenkomst zal het merk Michelin ook op de baan te zien zijn bij elk Grand Prix evenement en zal het elk seizoen de titelsponsor van een Grand Prix weekend zijn.

Florent Ménégaux, CEO Michelin: “Wij zijn erg blij met de resultaten die we hebben behaald sinds Michelins terugkeer in de MotoGP, en vandaag hebben we, logischerwijs, ons partnerschap met Dorna Sports verlengd. Wij zijn bijzonder trots op de technologische vooruitgang die wij met onze producten hebben geboekt en op de vele records die wij samen met onze partners hebben gebroken. Dit kampioenschap biedt fans een meeslepend spektakel, en het is toegankelijk via digitale platforms die ongeëvenaard zijn in de motorsport. Partner zijn van de MotoGP is voor Michelin dan ook een waardevolle kans om het publiek en de spelers in deze discipline te betrekken bij haar visie, merk, banden en innovatie. Voor Michelin is de motorsport een laboratorium dat de overdracht van zijn expertise en duurzame oplossingen ten voordele van iedereen aanmoedigt. ”

Carmelo Ezpeleta, CEO Dorna Sports: “We zijn erg trots dat we ons partnerschap met Michelin tot ten minste aan het einde van het seizoen 2026 kunnen voortzetten. Michelin is een essentiële partner voor de MotoGP sinds het in 2016 de bandenleverancier van de koningsklasse werd en ons hielp om een van de grootste tijdperken van competitie in de geschiedenis van de Grand Prix-races te creëren. Ik ben verheugd dat we een decennium van samenwerking bereiken en ik hoop dat we samen kunnen blijven voortbouwen op deze ongelooflijke basis. Deze overeenkomst is fantastisch nieuws voor ons allemaal in het kampioenschap.”

Naast het exclusief leveren van de banden voor de MotoGP klasse is Michelin tevens de exclusieve bandenleverancier van de FIM Enel MotoE World Cup.Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter