MIE Racing Althea Honda Team: Jordi Torres exit, Lorenzo Gabellini in

307
torres
Jordi Torres | foto© Althea Racing

Het MIE Racing Althea Honda Team heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat Jordi Torres per direct niet meer voor het team in actie zal komen in het FIM Superbike World Championship. Als vervanger heeft het Italiaanse team de Italiaan Lorenzo Gabellini aangetrokken.

Het MIE Racing Althea Honda Team trok de Japanner Takumi Takahashi en de Spanjaard Jordi Torres aan als rijdersduo voor het 2020 FIM Superbike World Championship. Aangezien alles erg laat rondkwam voor het team besloot het Italiaanse team tijdens het openingsweekend van het seizoen in Australië alleen met Takahashi aan de start te verschijnen. Torres zou vervolgens tijdens de eerste Europese ronde van het seizoen in Jerez de la Frontera zijn opwachting maken binnen het Italiaanse team.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus werd deze ronde echter uitgesteld, in eerste instantie verplaats naar het einde van het seizoen en naar inmiddels bekend is naar het laatste weekend van juli waardoor deze alsnog weer de eerste Europese ronde van het 2020 zal worden.

Zoals bekend zou Torres dit seizoen naast zijn optredens in het WorldSBK ook aan de start verschijnen in de MotoE World Cup – de competitie met elektrisch aangedreven machines welke in het bijprogramma wordt verreden van een aantal Grand Prix weekenden.

Nu vanwege de uitbraak van het coronavirus zowel de WorldSBK als ook de MotoGP kalender er heel anders uitzien en verschillende raceweekenden elkaar zullen overlappen kwam Torres met zijn planning in de knoei.

Beide partijen hebben daarom hun oorspronkelijke plannen voor 2020 in goed onderling overleg gewijzigd. Torres heeft er namelijk voor gekozen om zijn deelname aan de MotoE World Cup races voorrang te geven en af te zien van verdere deelname dit seizoen aan wedstrijden in het WorldSBK.

Het MIE Racing Althea Honda Team moest hierdoor op zoek naar een nieuwe teamgenoot voor Takahashi en deze heeft men inmiddels gevonden in de jonge Italiaanse coureur Lorenzo Gabellini.

Gabellini, regerend Italiaanse Supersport 600-kampioen, maakt dit seizoen al deel uit van de line-up van het Althea Racing Team in het Italiaanse Superbike-kampioenschap. Tijdens de openingsronde, die iets meer dan een week geleden plaatsvond op het circuit van Mugello, eindigde de 21-jarige op zijn CBR1000RR-R Fireblade SP op een respectievelijk vierde en vijfde plaats.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App