Mie Racing en Althea Racing per direct uit elkaar, helft van het team keert huiswaarts

377
mie-racing-althea-honda
De aftocht van Mie Racing Althea Honda in beeld | foto© Evert Slager

Even nadat Honda zondagmiddag met Alvaró Bautista sinds lange tijd weer een podium wist te scoren in het WorldSBK ging het flink mis binnen het tweede Honda-team in de WorldSBK paddock. Er kwam namelijk een abrupt einde aan de samenwerking tussen MIE Racing en Althea Racing. Het Italiaanse gedeelte van het team pakt momenteel de spullen in, verlaat nog zondagavond de WorldSBK paddock om huiswaarts te keren.

Ophef en bijzondere taferelen zondagavond na afloop van de Prosecco DOC Aragon Round in de paddock van het Motorland Aragon circuit. In de pitbox van het MIE Racing Althea Honda Team wordt de boel verdeeld en wordt een deel van het materiaal ingeladen in de twee vrachtwagens welke voor de pitbox geparkeerd staan.

Wat is er aan de hand, Althea eigenaar Genesio Bevilacqua en MIE Racing eigenaar Midori Moriwaki starten dit seizoen een nieuw project in het FIM Superbike World Championship nadat Honda besloot met Team HRC een volledig nieuwe weg in te slaan. Onder de naam MIE Racing Althea Honda Team ging men van start als tweede Honda-team waarbij Takumi Takahashi door Honda ondergebracht werd bij het team en de Italiaan Lorenzo Gabellini door het team zelf werd aangetrokken (onder contract bij Bevilacqua).

Naar nu blijkt hebben beide partijen zondag in Aragon per direct hun samenwerking beëindigd, de spullen worden verdeeld en inmiddels in de vrachtwagens geladen welke eigendom zijn van Bevilacqua.

Inmiddels heeft Bevilacqua laten weten niet meer te geloven in het Honda-project en dat hij niet wenst om met een standaard Honda te moeten racen in het FIM Superbike World Championship. Mevrouw Moriwaki daarentegen was iets milder in haar commentaar en liet zojuist weten dat er inderdaad sprake is van een breuk maar dat partijen met in goed onderling overleg hebben besloten de samenwerking te beëindigen waarbij ze zelfs Bevilacqua en Althea Racing bedankte voor de samenwerking van de afgelopen twee jaar.

Lorenzo Gabellini zal dus komend weekend niet meer van de partij zijn tijdens de vijfde ronde van het kampioenschap in hetzelfde Aragon. Midori Moriwaki heeft inmiddels te kennen gegeven dat Takahashi komend weekend gewoon aan de start zal verschijnen en dat zij in afgeslankte vorm verder gaat onder de naam MIE Racing Honda Team met Takumi Takahashi als enige rijder.

Een flinke klus nog voor mevrouw Moriwaki die zondagavond voor een nagenoeg lege pitbox stond en beide vrachtwagens nagenoeg volgeladen zag vertrekken richting Italië.

 

Handige links Prosecco DOC Aragon Round 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App