Migno het snelst tijdens eerste vrije training op Chang International Circuit

14
Andrea Migno - Chang International Circuit | foto© motogp.com

Andrea Migno heeft vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op het Chang International Circuit in Buriram de snelste rondetijd gereden. Op het warme Thaise circuit klokte de Italiaan de snelste tijd voor Tony Arbolino en Tatsuki Suzuki.

Vrijdagochtend om 09:00 uur lokale tijd, 04:00 uur Nederlandse tijd ging de eerste vrije training voor de Moto3 klasse van start op het Chang International Circuit in Buriram, Thailand. De buitentemperatuur van zo’n 30°C zorgde al vroeg op de ochtend voor behoorlijk uitdagende omstandigheden voor zowel de coureurs als de teams.

Het gebruikelijk Moto3 startveld is dit weekend nog steeds niet compleet. Na hun crashes tijdens het Grand Prix weekend op Misano zijn de Italianen Niccolò Antonelli en Romano Fenati er dit weekend nog niet bij. Kevin Zannoni vervangt zijn landgenoot binnen het Sic58 Squadra Corse team, Julian José García zal Fenati vervangen binnen het VNE Snipers Team. Ook is Jaume Masia er dit weekend niet bij na zijn crash op MotorLand Aragón, hij wordt vervangen door FIM CEV Repsol Junior Moto3 coureur Davide Pizzoli. Opmerkelijk is dat het team van Masia, eerder bekend als het Bester Capital Dubai team, nu staat ingeschreven als Mugen Race. In Aragón stond het team nog als WWR Racing op de deelnemerslijst.

Halverwege de sessie had Tony Arbolino, momenteel derde in het kampioenschap met 29 punten achterstand op leider Lorenzo Dalla Porta, de snelste rondetijd in handen voor Andrea Migno en de kampioenschapsleider. Ook Dennis Foggia, Gabriel Rodrigo en de vervangende coureur José Julian García waren snel onderweg.

In een sessie met weinig noemenswaardige gebeurtenissen werd in de slotfase het tempo opgevoerd waarbij Andrea Migno met een 1’42.789 de snelste rondetijd wist te rijden voor Tony Arbolino en Tatsuki Suzuki. Alonso López, die volgend jaar de overstap maakt naar het Sterilgarda Max Racing Team naast Romano Fenati, klokte de vierde tijd voor Ayumu Sasaki en Albert Arenas. Daarachter maakten Marcos Ramirez, Aron Canet, Filip Salac en Ai Ogura de top tien compleet.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse gaat om 13:15 uur lokale tijd, 08:15 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige linksPTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App