Migno het snelst tijdens eerste vrije training op opdrogend Sepang

222
Andrea Migno - Sepang International Circuit | foto© Randy van Maasdijk

Andrea Migno was vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op het Sepang International Circuit het snelst voor Aron Canet en Lorenzo Dalla Porta. Het was een weinigzeggende sessie op een nog deels natte baan. 

Vrijdagochtend om 09:00 uur lokale tijd, 02:00 uur Nederlandse tijd ging de eerste vrije training voor de Moto3 klasse van start op het Sepang International Circuit in Maleisië. Gedurende de nacht had het flink geregeld waardoor het asfalt nog voorzien was van een laag water en ondanks de fel schijnende zon en al hoge temperaturen duurde het lang voordat het opdroogde. Met name de hoge luchtvochtigheid en nauwelijks wind zorgen ervoor dat het asfalt niet snel opdroogt.

Al vroeg in de sessie ging het in deze verraderlijke omstandigheden mis voor Ayumu Sasaki. De Japanner kwam al na enkele minuten hard ten val ter hoogte van de snelle bocht 10 en werd op een brancard afgevoerd, ook zijn Honda had behoorlijke schade opgelopen. Een slechte start van een belangrijk weekend voor het team dat dit weekend op eigen bodem rijdt.

Ook Gabriel Rodrigo kwam al vroeg in de sessie in de problemen. De Argentijn ging niet onderuit maar bij het ingaan van bocht 4 in zijn eerste ronde uit de pits leek het erop dat zijn voorrem niet werkte waardoor hij de grindbak in moest.

Vanwege deze lastige en verraderlijke omstandigheden besloot een groot deel van de coureurs om de eerste minuten van de sessie niet in actie te komen. Een aantal coureurs bleef zelfs wachten tot de slotfase van de sessie voordat ze de baan op gingen.

Aan het einde leek de baan droog genoeg te zijn voor slicks, ondanks dat er nog flink wat natte plekken zichtbaar waren, waardoor het ineens druk werd op de baan. Aangezien het ook hier in Maleisië zeer wisselvallig kan zijn wilden de coureurs in ieder geval een snelle rondetijd achter hun naam hebben staan.

Uiteindelijk reed Andrea Migno met een 2’18.921 de snelste rondetijd van de sessie voor Aron Canet en de kersverse Moto3 wereldkampioen Lorenzo Dalla Porta. Tony Arbolino kwam naar de vierde tijd voor Jaume Masia en Makar Yurchenko, daarachter maakten Darryn Binder, Marcos Ramirez, Celestino Vietti en Ai Ogura de top tien compleet.

De tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het Sepang International Circuit gaat om 13:15 uur lokale tijd, 06:15 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App