Andrea Migno (Moto3), Alex Márquez (Moto2) en Marc Márquez (MotoGP) waren zondagochtend in de warm-up sessies op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto het snelst. 

Zondagochtend verreden de drie klassen eerst nog een twintig minuten durende warm-up sessie op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto voorafgaand aan de races later op de dag. De omstandigheden waren vergelijkbaar met zaterdag waarbij de bewolking er voor zorgde dat de temperatuur niet zo hoog op liep en het enigszins fris aanvoelde op het Spaanse circuit.

Moto3
Om 08:40 uur waren de Moto3 coureurs als eerst aan de beurt om hun warm-up sessie te verrijden. Andrea Migno reed met een 1’46.553 de snelste rondetijd voor de Spanjaarden Aron Canet en Jaume Masia. Ayumu Sasaki noteerde de vierde tijd met daarachter Romano Fenati, Vicente Perez, Niccolò Antonelli, Albert Arenas, John McPhee en Celestino Vietti in de top tien.

De Moto3 race over 22 ronden gaat om 11:00 uur van start.

Moto2
Vervolgens was het aan de Moto2 coureurs om hun warm-up sessie te rijden. Alex Márquez reed een 1’41.582 en was daarmee het snelst voor Thomas Lüthi en Remy Gardner. Brad Binder was de snelste KTM coureur op de vierde plaats met verder Fabio di Giannantonio, polesitter Jorge Navarro, Luca Marini, Iker Lecuona, Enea Bastianini en Marcel Schrötter in de top tien. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de achttiende tijd.

De Moto2 race over 23 ronden gaat om 12:20 uur van start.

MotoGP
Tot slot reden de MotoGP coureurs hun warm-up op het zuid-Spaanse circuit. De racewinnaar van vorig jaar, Marc Márquez, reed met een 1’37.595 de snelste tijd voor Maverick Viñales en Joan Mir. Franco Morbidelli klokte de vierde tijd voor Takaaki Nakagami en Aleix Espargaró. Verder stonden polesitter Fabio Quartararó, Danilo Petrucci, Cal Crutchlow en Andrea Dovizioso in de top tien. Jorge Lorenzo werd elfde en Valentino Rossi had het opnieuw lastig met de vijftiende tijd.

Een opvallend moment was er in het begin van de sessie. Márquez probeerde op het allerlaatste moment alsnog de pit-lane in te rijden over het gras en kwam daardoor ten val. Het had geen gevolgen voor de Spanjaard maar merkwaardig was het zeker wel.

De MotoGP race over 25 ronden gaat om 14:00 uur van start.

 

Handige links Red Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App